Zpracujeme v těsto, když je moc lepivé přidáme více mouky. Na pomoučeném vále vyválíme v asi 3 mm silný plát nožem rozdělíme na čtverce. Plníme tvarohem nebo jablky, povidly, makovou nebo ořechovou náplní, jak má kdo rád. Pečeme na 160 °C do zlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vladi
|17. 11. 2015 03:30
Lepší je to vařené,posypat podle chuti
Vladis
|17. 11. 2015 03:28
Zkusil jsem to uvařit-5min,posypal tvarohem,cukr a máslo nalil.Vynikačka
Tereza Jarčušková
|10. 3. 2006 07:22
Zo zemiakového cesta robievam taštičky plnené lekvárom, ale potom ich nepečiem, ale vyprážam na oleji a teplé cukrujem. Podávam teplé s čajom alebo mliekom, ale dobré sú aj vychladnuté.