1) Troubu předehřejte na 200 °C. Třetinu těsta vyválejte na pomoučněné ploše na rozměr 15x30 cm, zbytek dejte zpět do lednice. Vyválené těsto přeneste na plech vyložený papírem na pečení, propíchejte ho vidličkou, potřete vejcem a vložte do trouby na 5–7 minut, aby zezlátlo. Mezitím uvařte z mléka, 60 g cukru a prášku pudink. Ještě teplý ho natřete na plát těsta, okraje však nechte volné. Dejte chladit.
2
2) Na vychladlé těsto s krémem naskládejte do několika řad očištěné jahody (jednu vedle druhé). Ze zbývajícího těsta vyválejte obdélník, který bude o 3 cm větší než upečený základ. Ostrým nožem v něm prokrojte mřížky, řezy dělejte asi 2 cm od sebe a neprokrajujte je až do konce (po každé straně musejí zůstat asi 2 cm neproříznuté); těsto by mělo vypadat skoro jako žaluzie. Pak ho položte na upečený plát tak, aby jahody vykukovaly. Po stranách přitiskněte k podkladu, potřete vejcem, posypte 40 g cukru a dejte asi na 10 minut péct.