• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Napište svůj komentář k receptu

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks cibule
    • 1
      sklenice bílé víno - suché
    • 200
      g anglická slanina nebo nahradíme šunkou, uzeným masem
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • hermelín 1.5 - 2 ks

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka.
2
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky pokrájenou slaninou (když chceme recept "odlehčit", můžeme slaninu nahradit šunkou nebo uzeným masem).
3
Brambory scedíme a přidáme k cibuli a slanině, a zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, přilijeme víno, zamícháme.
4
Nakonec směs přendáme do zapékací misky, a navrch dáme na půlky nakrájené hermelíny (plísní nahoru), překryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut při 180 °C.
5
Na posledních 5 minut pečení sundáme alobal, aby sýr lehce zezlátl.
6
Na originální Tartiflette francouzi používají sýr Reblochon, který jsem si pro naše podmínky dovolila nahradit hermelínem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

Domácí tartiflette (zapečené brambory…

Zapečená krabí pochoutka

Zapečená krabí pochoutka

Ovocná pochoutka s krémem

Ovocná pochoutka s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elishabeth | 18. 12. 2013 10:04

    výborné:)

  • okurka | 13. 11. 2013 20:01

    hezky prispevek :-)

  • Petr | 13. 11. 2012 01:05

    Nevím jak chcete na šunce zpěnit cibuli. Cibule se musí osmahnout na rozpuštěném špeku, stačí ho 50g !!!

  • Tereza T
    Tereza T | 18. 2. 2011 17:08

    Opraveno, díky.

  • DájaH | 17. 2. 2011 21:52

    Co ty 2 litry vína, není to nějak moc ? :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 11:35

    Opraveno, díky.

  • sharpe | 29. 11. 2010 04:02

    V ingrediencich chybi syr

  • Trixie | 27. 11. 2010 13:32

    V makru mají přímo sýr Tartiflette-Gratin plátkový.

  • Petr | 29. 1. 2008 18:41

    Díky za recept, je super. Tartiflette jsem si dával několikrát v Savojsku v restauraci a tak jsem to chtěl zkusit taky vyrobit. Podle tohoto receptu jsem ho již vyrobil šest krát s různými variantami sýrů. Zjistil jsem, že Hermelín i Hermadur jsou naprosto nepoužitelné, výsledná chuť je pak úplně jiná - je to úplně jiné jídlo. Musí to být výhradně sýr s červenou plísní. Zkoušel jsem to s Reblochonem, který jsem si přivezl z Francie a pak i nakoupil v Makru. Nakonec jsem ještě vyzkoušel dánský sýr "DÄNISCHER WEICHKÄSE", který prodávájí v LIDLu a budu to už dělat jen s ním. Je stejně červený na povrchu jako Reblochon a má taky stejnou chuť. Navíc je oproti Reblochonu nepoměrně levnější - 200g stojí jen 45Kč a toto balení vyjde akorát na množství uváděné v tomto receptu. Na výslednou chuť má taky nemalý vliv výběr vína, ale to si musí každý vyzkoušet.

  • anela | 25. 11. 2007 11:54

    Možná , že chuťově je rReblochonu bližší Hermadur, jedli jsme obojí a zase tak velký rozdíl to není

  • eli | 21. 10. 2007 19:10

    No jak uz jsem napsala driv, hermelin me napadl jako nahrazka, protoze jsem netusila ze se da Reblochon v cesku sehnat. Ja sama naopak nemuzu sehnat hermelin protoze ziju ve Francii. Navic ne kazdy chodi do Makra, a v bezny maly samosce Reblochon urcite nesezene, tak si ho muze nahradit treba tim Hermadurem a nebo brynzou.

  • Lena | 21. 10. 2007 10:05

    Reblochn se nedá nahradit nějakým hermelínem ap. Bez něj to není ono. Dá se koupit v Makru.

  • Darina Kašpárková | 23. 9. 2007 22:38

    Bylo to fakt dobré, ale bylo tam dost výrazné to víno. A to dětem moc nechutnalo. Možná pro ně trochu méně! Jinak super!!!!

  • Zuza | 22. 9. 2007 10:42

    Zkusila jsem to a super!Dekuji za recept :o)

  • Martina | 4. 6. 2007 12:28

    Recept je opravdu vyborny, vcera jsem to zkousela na veceri a melo to velky uspech, ale misto hermelinu jsem dala balkansky syr.........

  • eli | 15. 4. 2007 18:48

    Moniko diky, kdyz jsem sem psala tenhle recept, marne jsem premyslela jak v Cesku nahradit Reblochon, vim ze se neda s Hermelinem srovnavat, ale nic jineho me nenapadlo. Ziju ve Francii a nebyla jsem si jista jestli se da Reblochon v Cesku sehnat. Syr na Tartiflette mi pripomina kombinaci hermelinu (kvuli plisni) a syrecku (kvuli vuni:-)), takze ten Hermadur je podle me trefa do cerneho pro ty, ktery nemuzou ten Reblochon sehnat (treba nekde na mensim meste). Ale az zas nekdy budu v Cesku, zkusim to i s tim Hermelinem, protoze podle komentaru to musi byt taky dobre:-)

  • Monika Benešová | 14. 4. 2007 15:19

    Taky se primlouvam k pouziti Reblochonu, da se koupit napr v Makru. Muj francouzsky skorosvarg me tuto dobrotu naucil s drobnymi odchylkami, nedava vino a dava tam asi 6 cibuli, ale jinak je postup podobny. Pro gurmany - udajne nejlepsi reblochon je oznaceny jako fermiere (farmarsky), ale je asi jednou tak drahy a asi bude fuska jej v Cechach sehnat. Jinak jsem se nekde docetla, ze reblochon lze v ceskych podminkach nahradit Hermadurem;-) Prave jsem dopekla, tak vam posilam foto.

  • Anonym | 12. 4. 2007 21:41

    Nicmene i s hermelinem je to dobre, tak co..

  • P@ja | 12. 4. 2007 19:20

    Hermelin se Reblochonem neda srovnavat. Chrakteristickou chut tartiflette dodava prave Reblochon.Pokud ho opravdu nemame (da se u nas jiz bez problemu koupit) je mozne do zapekane smesi pridat brynzu.

  • Liza | 18. 3. 2007 23:18

    A jeste vetsi dobrota je, kdyz do toho pridam jeden nebo dva strouzky cesneku.. Mmmmm:o)

  • Zuzana Válková | 15. 3. 2007 11:07

    Pekla jsem v remosce, troubu nemáme. Recept je jednoduchý, málo surovin, málo práce....A jídlo bylo úžasné. Kombinace sladké cibule a pečené slaniny s rozteklým hermelínem.... no lahoda. Dnes budu péct znovu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Uzené Ze zeleniny Oběd Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno - suché Brambory Cibule Hermelín Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

65
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
50
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
46
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
44
Domácí kečup
Domácí kečup
34
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Tartaletky s vanilkovým krémem a…
Tarte tatin (obrácený koláč)
Tarte tatin (obrácený koláč)
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a cibulí
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Taštička z listového těsta s pudinkem a…
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky z křehkého těsta
Taštičky z křehkého těsta
  • Recepty.cz
  • Tartiflette - pochoutka ze Savojska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact