• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Napište svůj komentář k receptu

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks cibule
    • 1
      sklenice bílé víno - suché
    • 200
      g anglická slanina nebo nahradíme šunkou, uzeným masem
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • hermelín 1.5 - 2 ks

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, a nakrájené na menší kostičky uvaříme téměř do měkka.
2
Mezitím na pánvi zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky, spolu s na kostičky pokrájenou slaninou (když chceme recept "odlehčit", můžeme slaninu nahradit šunkou nebo uzeným masem).
3
Brambory scedíme a přidáme k cibuli a slanině, a zvolna opékáme asi 10 minut. Přimícháme smetanu, přilijeme víno, zamícháme.
4
Nakonec směs přendáme do zapékací misky, a navrch dáme na půlky nakrájené hermelíny (plísní nahoru), překryjeme alobalem a pečeme asi 25 minut při 180 °C.
5
Na posledních 5 minut pečení sundáme alobal, aby sýr lehce zezlátl.
6
Na originální Tartiflette francouzi používají sýr Reblochon, který jsem si pro naše podmínky dovolila nahradit hermelínem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí tartiflette (zapečené brambory se sýrem)

Domácí tartiflette (zapečené brambory…

Zapečená krabí pochoutka

Zapečená krabí pochoutka

Ďáblova pochoutka

Ďáblova pochoutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elishabeth | 18. 12. 2013 10:04

    výborné:)

  • okurka | 13. 11. 2013 20:01

    hezky prispevek :-)

  • Petr | 13. 11. 2012 01:05

    Nevím jak chcete na šunce zpěnit cibuli. Cibule se musí osmahnout na rozpuštěném špeku, stačí ho 50g !!!

  • Tereza T
    Tereza T | 18. 2. 2011 17:08

    Opraveno, díky.

  • DájaH | 17. 2. 2011 21:52

    Co ty 2 litry vína, není to nějak moc ? :-\

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 11. 2010 11:35

    Opraveno, díky.

  • sharpe | 29. 11. 2010 04:02

    V ingrediencich chybi syr

  • Trixie | 27. 11. 2010 13:32

    V makru mají přímo sýr Tartiflette-Gratin plátkový.

  • Petr | 29. 1. 2008 18:41

    Díky za recept, je super. Tartiflette jsem si dával několikrát v Savojsku v restauraci a tak jsem to chtěl zkusit taky vyrobit. Podle tohoto receptu jsem ho již vyrobil šest krát s různými variantami sýrů. Zjistil jsem, že Hermelín i Hermadur jsou naprosto nepoužitelné, výsledná chuť je pak úplně jiná - je to úplně jiné jídlo. Musí to být výhradně sýr s červenou plísní. Zkoušel jsem to s Reblochonem, který jsem si přivezl z Francie a pak i nakoupil v Makru. Nakonec jsem ještě vyzkoušel dánský sýr "DÄNISCHER WEICHKÄSE", který prodávájí v LIDLu a budu to už dělat jen s ním. Je stejně červený na povrchu jako Reblochon a má taky stejnou chuť. Navíc je oproti Reblochonu nepoměrně levnější - 200g stojí jen 45Kč a toto balení vyjde akorát na množství uváděné v tomto receptu. Na výslednou chuť má taky nemalý vliv výběr vína, ale to si musí každý vyzkoušet.

  • anela | 25. 11. 2007 11:54

    Možná , že chuťově je rReblochonu bližší Hermadur, jedli jsme obojí a zase tak velký rozdíl to není

  • eli | 21. 10. 2007 19:10

    No jak uz jsem napsala driv, hermelin me napadl jako nahrazka, protoze jsem netusila ze se da Reblochon v cesku sehnat. Ja sama naopak nemuzu sehnat hermelin protoze ziju ve Francii. Navic ne kazdy chodi do Makra, a v bezny maly samosce Reblochon urcite nesezene, tak si ho muze nahradit treba tim Hermadurem a nebo brynzou.

  • Lena | 21. 10. 2007 10:05

    Reblochn se nedá nahradit nějakým hermelínem ap. Bez něj to není ono. Dá se koupit v Makru.

  • Darina Kašpárková | 23. 9. 2007 22:38

    Bylo to fakt dobré, ale bylo tam dost výrazné to víno. A to dětem moc nechutnalo. Možná pro ně trochu méně! Jinak super!!!!

  • Zuza | 22. 9. 2007 10:42

    Zkusila jsem to a super!Dekuji za recept :o)

  • Martina | 4. 6. 2007 12:28

    Recept je opravdu vyborny, vcera jsem to zkousela na veceri a melo to velky uspech, ale misto hermelinu jsem dala balkansky syr.........

  • eli | 15. 4. 2007 18:48

    Moniko diky, kdyz jsem sem psala tenhle recept, marne jsem premyslela jak v Cesku nahradit Reblochon, vim ze se neda s Hermelinem srovnavat, ale nic jineho me nenapadlo. Ziju ve Francii a nebyla jsem si jista jestli se da Reblochon v Cesku sehnat. Syr na Tartiflette mi pripomina kombinaci hermelinu (kvuli plisni) a syrecku (kvuli vuni:-)), takze ten Hermadur je podle me trefa do cerneho pro ty, ktery nemuzou ten Reblochon sehnat (treba nekde na mensim meste). Ale az zas nekdy budu v Cesku, zkusim to i s tim Hermelinem, protoze podle komentaru to musi byt taky dobre:-)

  • Monika Benešová | 14. 4. 2007 15:19

    Taky se primlouvam k pouziti Reblochonu, da se koupit napr v Makru. Muj francouzsky skorosvarg me tuto dobrotu naucil s drobnymi odchylkami, nedava vino a dava tam asi 6 cibuli, ale jinak je postup podobny. Pro gurmany - udajne nejlepsi reblochon je oznaceny jako fermiere (farmarsky), ale je asi jednou tak drahy a asi bude fuska jej v Cechach sehnat. Jinak jsem se nekde docetla, ze reblochon lze v ceskych podminkach nahradit Hermadurem;-) Prave jsem dopekla, tak vam posilam foto.

  • Anonym | 12. 4. 2007 21:41

    Nicmene i s hermelinem je to dobre, tak co..

  • P@ja | 12. 4. 2007 19:20

    Hermelin se Reblochonem neda srovnavat. Chrakteristickou chut tartiflette dodava prave Reblochon.Pokud ho opravdu nemame (da se u nas jiz bez problemu koupit) je mozne do zapekane smesi pridat brynzu.

  • Liza | 18. 3. 2007 23:18

    A jeste vetsi dobrota je, kdyz do toho pridam jeden nebo dva strouzky cesneku.. Mmmmm:o)

  • Zuzana Válková | 15. 3. 2007 11:07

    Pekla jsem v remosce, troubu nemáme. Recept je jednoduchý, málo surovin, málo práce....A jídlo bylo úžasné. Kombinace sladké cibule a pečené slaniny s rozteklým hermelínem.... no lahoda. Dnes budu péct znovu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Uzené Ze zeleniny Oběd Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno - suché Brambory Cibule Hermelín Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

142
Knedle v hrnečku
Knedle v hrnečku
101
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
76
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
58
Drůbeží koktejl / salát
Drůbeží koktejl / salát
57
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Tartaletky s vanilkovým krémem a…
Tarte tatin (obrácený koláč)
Tarte tatin (obrácený koláč)
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a cibulí
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Taštička z listového těsta s pudinkem a…
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky z křehkého těsta
Taštičky z křehkého těsta
  • Recepty.cz
  • Tartiflette - pochoutka ze Savojska
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact