Červená řepa patří mezi velmi zdravé potraviny, které by na našem jídelníčku neměly chybět, ale pokud jste si k její chuti stále nenašli cestu, vyzkoušejte tento obrácený koláč. Zkaramelizované kousky řepy ovoněné čerstvým tymiánem na zlatavém plátu listového těsta vám jistě zachutnají.
V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a pomalu restujte asi 8 minut, cibule by neměla zhnědnout. Přidejte cukr, ocet a nechte směs zkaramelizovat. Míchejte a sledujte, jak se odpařuje tekutina a obsah pánve houstne. Po pár minutách, kdy už je cibulová směs krémová, přidejte lístky tymiánu a pokrájenou řepu, osolte a opepřete.
Směs rovnoměrně rozprostřete v pánvi a zakryjte plátem těsta. Okraje těsta opatrně nožem vmáčkněte dovnitř pánve a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C, asi 20 minut, těsto zezlátne a vyběhne.