• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tarte tatin s řepou a cibulí
Napište svůj komentář k receptu

Tarte tatin s řepou a cibulí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a cibulí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Červená řepa patří mezi velmi zdravé potraviny, které by na našem jídelníčku neměly chybět, ale pokud jste si k její chuti stále nenašli cestu, vyzkoušejte tento obrácený koláč. Zkaramelizované kousky řepy ovoněné čerstvým tymiánem na zlatavém plátu listového těsta vám jistě zachutnají.

Suroviny

6 porce
    • 1
      listové těsto plát
    • 400
      g červená řepa předvařená a oloupaná
    • 2
      ks červená cibule
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžíce tymián lístky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Připravte si pánev vhodnou do trouby. Z plátu listového těsta vykrojte kruh o něco menší, než je pánev. Řepu pokrájejte na měsíčky, cibule na klínky.

RADA: Krájení cibule

2
V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a pomalu restujte asi 8 minut, cibule by neměla zhnědnout. Přidejte cukr, ocet a nechte směs zkaramelizovat. Míchejte a sledujte, jak se odpařuje tekutina a obsah pánve houstne. Po pár minutách, kdy už je cibulová směs krémová, přidejte lístky tymiánu a pokrájenou řepu, osolte a opepřete.

RADA: Máslo bez lednice

3
Směs rovnoměrně rozprostřete v pánvi a zakryjte plátem těsta. Okraje těsta opatrně nožem vmáčkněte dovnitř pánve a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C, asi 20 minut, těsto zezlátne a vyběhne.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Upečený koláč nechte krátce vychladnout. Poté pánev překryjte talířem, otočte o 180° a koláč vyklopte na talíř.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řepný kečup

Řepný kečup

Řepná polévka s křenem

Řepná polévka s křenem

Bulky s řepnou pomazánkou

Bulky s řepnou pomazánkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červená řepa Listové těsto Máslo Pepř mletý Sůl Třtinový cukr Tymián Vinný ocet

Pórková polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pórková polévka

Poslední sledované recepty

428
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
12
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Tartaletky s překvapením
Tartaletky s překvapením
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Tartaletky s vanilkovým krémem a…
Tarte tatin (obrácený koláč)
Tarte tatin (obrácený koláč)
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Tartiflette - pochoutka ze Savojska
Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami
Taštička z listového těsta s pudinkem a…
Taštičky plněné jablky a sýrem
Taštičky plněné jablky a sýrem
  • Recepty.cz
  • Tarte tatin s řepou a cibulí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact