Mam novy tip jak na to, listove testo dam na plech, propicham vidlickou a dam do vyhrate trouby tak na 5 minut a teprve potom oblozim a dam dopect. Testo pak neni "varene" ale krasne vylistovane.
Ireno, jestli si tou hortici nejste jista, poprve ji dejte jen malo, a jestli to rodine bude chutnat, priste muzete dat vic. Ty moje 2 lzice v receptu je mozna napoprve moc. Tak at vam chutna:-)
Eli zkusím to tedy vyzkoušet s hořčicí, i když jsem spíše kečupová (jediná z rodiny totiž nejím hořčici), ale na trošek si dám přeci jen ten kečup. Doma používáme jedině Dijonskou od Hellmanns, ta je prý nejlepší.
Eli, velmi podobny tarte delam taky. Akorat nedavam sunku a misto tymianu bazalku. Te dijonske hortice davam trochu min nez vy, ale vas pritel ma pravdu, ze bez ni to neni ono. A take je pravda, ze to francouzske listove testo chutna trochu jinak nez ta kostka, ktera se bezne prodava v Cechach. Kolac je ovsem mnamka.
Ireno, tenhle recept mam od meho francouzskeho pritele a ten na dijonskou hortici neda dopustit. Diky ni je to dost pikantni a takovy zvlastni. Ale urcite je to moc dobry i s kecupem:-)
Baro, ziju ve Francii, taky jsem nejdriv listovy testo nemohla sehnat, protoze jsem porad hledala takovy to klasicky cesky hranaty zmrazeny testo. Jenze francouzi jsou lini a prodavaji ho uz vyvalene do kulata, srolovane do rulicky i s pecicim papirem. Takze staci rozbalit, naskladat rajcata a pect. Takze se prodava jako takova dlouha rulicka, a neni mrazeny, ale jen chlazeny. Treba to v anglii bude podobny. Na tom mym teste je to napsany i anglicky "Puff Pastry", takze to znamena ze aspon minimalne nekde v Anglii to mit musi:-)
Ireno, určitě, takhle jsme dřív dělali "falešnou pizzu" (ingrediencí je mnoho kombinací, ale to už sem nepatří, to bych měnila recept)
Dal by se použít mimo hořčice i kečup?
Tak tohle vypada uplne super, mam na to desnou chut, jenze jsem ted v anglii a nemuzu tu sehnat listovy testo