• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tarte a la tomate
Napište svůj komentář k receptu

Tarte a la tomate

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarte a la tomate
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 5
      ks rajčata 4-5
    • 2
      lžíce dijonská hořčice (nebo směs plnotučné a kremžské)
    • 200
      g šunka
    • 200
      g sýr nebo ementálu
    • tymián
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme strouhaným sýrem (pořádnou vrstvu), šunkou pokrájenou na kostičky, poklademe plátky rajčat, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a na závěr posypeme trochou strouhaného sýra. V předem rozehřáté troubě pečeme, až těsto zrůžoví.
2
Je to rychlé a díky hořčici pikantní a zajímavé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Košíčky jako francouzské tarte

Košíčky jako francouzské tarte

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eli | 29. 5. 2007 22:18

    Mam novy tip jak na to, listove testo dam na plech, propicham vidlickou a dam do vyhrate trouby tak na 5 minut a teprve potom oblozim a dam dopect. Testo pak neni "varene" ale krasne vylistovane.

  • Eli | 26. 1. 2007 19:17

    Ireno, jestli si tou hortici nejste jista, poprve ji dejte jen malo, a jestli to rodine bude chutnat, priste muzete dat vic. Ty moje 2 lzice v receptu je mozna napoprve moc. Tak at vam chutna:-)

  • Irena Klasová | 26. 1. 2007 15:28

    Eli zkusím to tedy vyzkoušet s hořčicí, i když jsem spíše kečupová (jediná z rodiny totiž nejím hořčici), ale na trošek si dám přeci jen ten kečup. Doma používáme jedině Dijonskou od Hellmanns, ta je prý nejlepší.

  • Evelina K. | 25. 1. 2007 19:24

    Eli, velmi podobny tarte delam taky. Akorat nedavam sunku a misto tymianu bazalku. Te dijonske hortice davam trochu min nez vy, ale vas pritel ma pravdu, ze bez ni to neni ono. A take je pravda, ze to francouzske listove testo chutna trochu jinak nez ta kostka, ktera se bezne prodava v Cechach. Kolac je ovsem mnamka.

  • Eli | 25. 1. 2007 15:18

    Ireno, tenhle recept mam od meho francouzskeho pritele a ten na dijonskou hortici neda dopustit. Diky ni je to dost pikantni a takovy zvlastni. Ale urcite je to moc dobry i s kecupem:-)

  • Eli | 25. 1. 2007 15:14

    Baro, ziju ve Francii, taky jsem nejdriv listovy testo nemohla sehnat, protoze jsem porad hledala takovy to klasicky cesky hranaty zmrazeny testo. Jenze francouzi jsou lini a prodavaji ho uz vyvalene do kulata, srolovane do rulicky i s pecicim papirem. Takze staci rozbalit, naskladat rajcata a pect. Takze se prodava jako takova dlouha rulicka, a neni mrazeny, ale jen chlazeny. Treba to v anglii bude podobny. Na tom mym teste je to napsany i anglicky "Puff Pastry", takze to znamena ze aspon minimalne nekde v Anglii to mit musi:-)

  • ELA | 25. 1. 2007 15:09

    Ireno, určitě, takhle jsme dřív dělali "falešnou pizzu" (ingrediencí je mnoho kombinací, ale to už sem nepatří, to bych měnila recept)

  • Irena Klasová | 25. 1. 2007 14:51

    Dal by se použít mimo hořčice i kečup?

  • Bara | 25. 1. 2007 12:34

    Tak tohle vypada uplne super, mam na to desnou chut, jenze jsem ted v anglii a nemuzu tu sehnat listovy testo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dijonská hořčice Listové těsto Pepř mletý Rajčata Sůl Šunka Sýr Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Rychlé langoše
Rychlé langoše
23
Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňové pyré
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Tarte a la tomate
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact