• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks šalotka větší - jemně nasekaná
    • 1
      stroužek česnek jemně nasekaný
    • 375
      ml tarhoňa
    • 750
      ml masox kuřecí
    • 150
      ml parmazán nastrouhaný
    • 50
      ml bazalka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme.
2
Opatrně přilijeme vývar, zvýšíme teplotu a přivedeme do varu.
3
Teplotu zmírníme, pánev přikryjeme a mírně vaříme, až je torhoni měkké a tekutina je všechna "vsáklá", asi 20-25 minut.
4
Sundáme z ohně, zamícháme sýr a bazalku, dle chuti osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rarášci z tarhoni

Rarášci z tarhoni

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou

Orzo s brokolicí, rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 18:29

    Nedalo mi to. Dle slovníku, orzo=ječmen. Omlouvám se.

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 16:59

    ORZO se v Itálii používá jako zavářka, snad je to ze žita. Logicky by to mělo být totéž co TARHOŇA

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 16:22

    Môj muž tarhoňu miluje, robievam 800 g, lebo ju odjedá rovno z hrca, a k jedlu by neostalo. Máme ju radi k jedlám, kde sa hodí ryža i cestovina - je to vlastne jedno i druhé. Moja babička ju robievala k mäsu na cibuli so sladkou paprikou, výborné!

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 16:12

    Inak neviem, čo je to orzo v zátvorke. Možno to autorka vysvetlí, tarhoňa sa po maďarsky vyslovuje presne ako po slovensky, len sa píše trocha inak tarhonya.

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 15:17

    Žasnem nad tým, ako sa dá spotvoriť slovo.

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:26

    Obrázok hotovej v rúre udusenej tarhone vkladám do fotogalerie, do prvej sekcie, pozrite sa tam :)))

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:23

    Klárika, nie je to tak, slovenská ryža je cestovina v tvare ryže. Tarhoňa je cestovina pochádzajúca z Maďarska a vždy má tvar malých gulučiek. Tarhoňa sa pripravuje buď klasickým varením v slanej vode , to je väčšinou do polievok, alebo tak, že sa na rozpálenom tuku za stáleho miešania opraží, kým nezíska svetlo hnedú farbu ( pozor na pripálenie ), potom sa zaleje vodou, jemne osolí a vloží do rúry a prikrytá sa udusí do mäkka. Dusiť sa môže aj na ohni, ale v rúre je lepšia. Používa sa potom ako príloha k mäsu a pod. Ale nie je to slovenská ryža, je to iný druh cestoviny.

  • Lenka Hamelová | 1. 9. 2008 10:08

    Po domácku se dá tarhoňa nahradit tzv. strouháním. To je nudlové těsto nastrouhané na hrubém struhadle.

  • Klára Keselyova | 1. 9. 2008 08:57

    Tarhoňa, je cestovina, niekedy v tvare ryže/ hovorí sa aj slovenská ryža/, alebo aj v tvare drobných niekoľko milimetrových guličiek. Pripravuije sa podobne ako ryža. Ja dávam na olej, kode som dala osmahnúť malú, ešte v šupke cibuľku, na to dám tarhoňu, pomiešam,kúsok osmažím, osolím a zalejem vodou, nechám zovriet, pár krát jemne pomiešam, keď vidím, že pekne nabobtnala, vypnem plyn a zakryté nechám dojsť. Je to veľmi dobrá cestovina, najme ku šˇ)tavnatým mesovým pokrmom.

  • Di - | 1. 9. 2008 06:05

    Tarhoňa, pokud vím, je to, co se kdysi u nás dělávalo do polévky pod názvem strouhání. Tedy nastrouhané těsto na nudle. je to maďarská specialita.

  • Evangelina Ciprová | 1. 9. 2008 00:30

    Ještě tak vědět, co jsou to tarhoni nebo torhonia či co. Docela se vsadím, že je nás víc takových, co nemají ani potuchy, o čem tu píšete. A to si myslím, že jsem poměrně kulinářsky vzdělaná osoba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Masox Olivový olej Parmazán Šalotka Tarhoňa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
39
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…
33
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

Lucie Borhyová předala Bulovce: Postel za milion!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact