• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks šalotka větší - jemně nasekaná
    • 1
      stroužek česnek jemně nasekaný
    • 375
      ml tarhoňa
    • 750
      ml masox kuřecí
    • 150
      ml parmazán nastrouhaný
    • 50
      ml bazalka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme.
2
Opatrně přilijeme vývar, zvýšíme teplotu a přivedeme do varu.
3
Teplotu zmírníme, pánev přikryjeme a mírně vaříme, až je torhoni měkké a tekutina je všechna "vsáklá", asi 20-25 minut.
4
Sundáme z ohně, zamícháme sýr a bazalku, dle chuti osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rarášci z tarhoni

Rarášci z tarhoni

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou

Orzo s brokolicí, rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 18:29

    Nedalo mi to. Dle slovníku, orzo=ječmen. Omlouvám se.

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 16:59

    ORZO se v Itálii používá jako zavářka, snad je to ze žita. Logicky by to mělo být totéž co TARHOŇA

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 16:22

    Môj muž tarhoňu miluje, robievam 800 g, lebo ju odjedá rovno z hrca, a k jedlu by neostalo. Máme ju radi k jedlám, kde sa hodí ryža i cestovina - je to vlastne jedno i druhé. Moja babička ju robievala k mäsu na cibuli so sladkou paprikou, výborné!

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 16:12

    Inak neviem, čo je to orzo v zátvorke. Možno to autorka vysvetlí, tarhoňa sa po maďarsky vyslovuje presne ako po slovensky, len sa píše trocha inak tarhonya.

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 15:17

    Žasnem nad tým, ako sa dá spotvoriť slovo.

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:26

    Obrázok hotovej v rúre udusenej tarhone vkladám do fotogalerie, do prvej sekcie, pozrite sa tam :)))

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:23

    Klárika, nie je to tak, slovenská ryža je cestovina v tvare ryže. Tarhoňa je cestovina pochádzajúca z Maďarska a vždy má tvar malých gulučiek. Tarhoňa sa pripravuje buď klasickým varením v slanej vode , to je väčšinou do polievok, alebo tak, že sa na rozpálenom tuku za stáleho miešania opraží, kým nezíska svetlo hnedú farbu ( pozor na pripálenie ), potom sa zaleje vodou, jemne osolí a vloží do rúry a prikrytá sa udusí do mäkka. Dusiť sa môže aj na ohni, ale v rúre je lepšia. Používa sa potom ako príloha k mäsu a pod. Ale nie je to slovenská ryža, je to iný druh cestoviny.

  • Lenka Hamelová | 1. 9. 2008 10:08

    Po domácku se dá tarhoňa nahradit tzv. strouháním. To je nudlové těsto nastrouhané na hrubém struhadle.

  • Klára Keselyova | 1. 9. 2008 08:57

    Tarhoňa, je cestovina, niekedy v tvare ryže/ hovorí sa aj slovenská ryža/, alebo aj v tvare drobných niekoľko milimetrových guličiek. Pripravuije sa podobne ako ryža. Ja dávam na olej, kode som dala osmahnúť malú, ešte v šupke cibuľku, na to dám tarhoňu, pomiešam,kúsok osmažím, osolím a zalejem vodou, nechám zovriet, pár krát jemne pomiešam, keď vidím, že pekne nabobtnala, vypnem plyn a zakryté nechám dojsť. Je to veľmi dobrá cestovina, najme ku šˇ)tavnatým mesovým pokrmom.

  • Di - | 1. 9. 2008 06:05

    Tarhoňa, pokud vím, je to, co se kdysi u nás dělávalo do polévky pod názvem strouhání. Tedy nastrouhané těsto na nudle. je to maďarská specialita.

  • Evangelina Ciprová | 1. 9. 2008 00:30

    Ještě tak vědět, co jsou to tarhoni nebo torhonia či co. Docela se vsadím, že je nás víc takových, co nemají ani potuchy, o čem tu píšete. A to si myslím, že jsem poměrně kulinářsky vzdělaná osoba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Masox Olivový olej Parmazán Šalotka Tarhoňa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Harlekýn

Harlekýn

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

142
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
134
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
118
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
114
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
100
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact