• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks šalotka větší - jemně nasekaná
    • 1
      stroužek česnek jemně nasekaný
    • 375
      ml tarhoňa
    • 750
      ml masox kuřecí
    • 150
      ml parmazán nastrouhaný
    • 50
      ml bazalka nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi na rozpáleném oleji za stálého míchání osmahneme cibulku s česnekem (asi 1 minutu). Přidáme torhonia, 2 minuty mícháme.
2
Opatrně přilijeme vývar, zvýšíme teplotu a přivedeme do varu.
3
Teplotu zmírníme, pánev přikryjeme a mírně vaříme, až je torhoni měkké a tekutina je všechna "vsáklá", asi 20-25 minut.
4
Sundáme z ohně, zamícháme sýr a bazalku, dle chuti osolíme a opepříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rarášci z tarhoni

Rarášci z tarhoni

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou

Orzo s brokolicí, rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 18:29

    Nedalo mi to. Dle slovníku, orzo=ječmen. Omlouvám se.

  • Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 16:59

    ORZO se v Itálii používá jako zavářka, snad je to ze žita. Logicky by to mělo být totéž co TARHOŇA

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 16:22

    Môj muž tarhoňu miluje, robievam 800 g, lebo ju odjedá rovno z hrca, a k jedlu by neostalo. Máme ju radi k jedlám, kde sa hodí ryža i cestovina - je to vlastne jedno i druhé. Moja babička ju robievala k mäsu na cibuli so sladkou paprikou, výborné!

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 16:12

    Inak neviem, čo je to orzo v zátvorke. Možno to autorka vysvetlí, tarhoňa sa po maďarsky vyslovuje presne ako po slovensky, len sa píše trocha inak tarhonya.

  • Zora Manasová | 1. 9. 2008 15:17

    Žasnem nad tým, ako sa dá spotvoriť slovo.

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:26

    Obrázok hotovej v rúre udusenej tarhone vkladám do fotogalerie, do prvej sekcie, pozrite sa tam :)))

  • Tereza J. | 1. 9. 2008 10:23

    Klárika, nie je to tak, slovenská ryža je cestovina v tvare ryže. Tarhoňa je cestovina pochádzajúca z Maďarska a vždy má tvar malých gulučiek. Tarhoňa sa pripravuje buď klasickým varením v slanej vode , to je väčšinou do polievok, alebo tak, že sa na rozpálenom tuku za stáleho miešania opraží, kým nezíska svetlo hnedú farbu ( pozor na pripálenie ), potom sa zaleje vodou, jemne osolí a vloží do rúry a prikrytá sa udusí do mäkka. Dusiť sa môže aj na ohni, ale v rúre je lepšia. Používa sa potom ako príloha k mäsu a pod. Ale nie je to slovenská ryža, je to iný druh cestoviny.

  • Lenka Hamelová | 1. 9. 2008 10:08

    Po domácku se dá tarhoňa nahradit tzv. strouháním. To je nudlové těsto nastrouhané na hrubém struhadle.

  • Klára Keselyova | 1. 9. 2008 08:57

    Tarhoňa, je cestovina, niekedy v tvare ryže/ hovorí sa aj slovenská ryža/, alebo aj v tvare drobných niekoľko milimetrových guličiek. Pripravuije sa podobne ako ryža. Ja dávam na olej, kode som dala osmahnúť malú, ešte v šupke cibuľku, na to dám tarhoňu, pomiešam,kúsok osmažím, osolím a zalejem vodou, nechám zovriet, pár krát jemne pomiešam, keď vidím, že pekne nabobtnala, vypnem plyn a zakryté nechám dojsť. Je to veľmi dobrá cestovina, najme ku šˇ)tavnatým mesovým pokrmom.

  • Di - | 1. 9. 2008 06:05

    Tarhoňa, pokud vím, je to, co se kdysi u nás dělávalo do polévky pod názvem strouhání. Tedy nastrouhané těsto na nudle. je to maďarská specialita.

  • Evangelina Ciprová | 1. 9. 2008 00:30

    Ještě tak vědět, co jsou to tarhoni nebo torhonia či co. Docela se vsadím, že je nás víc takových, co nemají ani potuchy, o čem tu píšete. A to si myslím, že jsem poměrně kulinářsky vzdělaná osoba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Maďarsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Masox Olivový olej Parmazán Šalotka Tarhoňa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
34
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Polívkova bývalka Karolína Krézlová: Ukázala nová prsa

Polívkova bývalka Karolína Krézlová: Ukázala nová prsa

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Tarhoni (orzo) s parmazánem a bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact