• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tarhoňa II.
Napište svůj komentář k receptu

Tarhoňa II.

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarhoňa II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • písmenkové těstoviny
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks drůbeží párky
    • 0,75
      kostka masox hovězí nebo kuřecí
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Ve středním pekáči na oleji osmahneme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme párky nakrájené na tenší kolečka a orestujeme. Potom nasypeme těstoviny (přímo ze sáčku, neuvařené) a promícháme. Necháme chvíli orestovat, až lehce těstoviny zrůžoví.
2
Přilejeme 4 naběračky vývaru (uvařeného ze 3/4 kostky bujónu), osolíme, opepříme a vložíme do trouby. Občas promícháme.
3
Asi po 10 minutách (až už jsou těstoviny skoro bez vody), přidáme ještě 4 naběračky vývaru. Pečlivě promícháváme, až se voda téměř vyvaří.
4
Výborné jsou k tomuhle jídlu sterilované okurky. Místo párku můžeme dát kuřecí nebo vepřové maso (uvařené...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarhoňa se zeleninou

Tarhoňa se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 26. 2. 2007 07:00

    Na tarhoňu zamiesite cesto ako na rezance, ale tvrdé, urobíte z neho guľu a nastrúhate na drobnom strúhadle so slzičkami. Rozsypete na čistú utierku a necháte vyschnúť. V plátenom vrecúšku uložené v chlade a suchu vydrží dlho. Varíte ako ostatné cestoviny, prípadne pripravujete v rúre. Pripraviť sa treba na to, že ruky dostanú zabrať :)))

  • Táňa Miňová | 25. 2. 2007 17:52

    Tarhoňa se používá se hlavně jako příloha k pečenému masu. Ale já ji dělám jako hlavní jídlo a maso zamíchám už do tarhoně.A myslím si že jak vepřové tak párek se výtečně hodí....

  • Jana | 25. 2. 2007 13:34

    Tak to zlusím, zdá se, že drobnější hotové tvary budou ideální. Jednou jsem zkoušela tarhoňu a udělala jsem si vlastní nastrouhané těstoviny a nepovedlo se mi to - zvnějšku už se rozvařovaly a vevnitř byly jak šutr.

  • Di | 24. 2. 2007 16:45

    Tarhoňa jsou maďarské těstoviny, v podstatě strouhání, které se připravují obdobně jako rýže. To by Vám asi lépe vysvětlila paní Jarčušková.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 15:11

    Tarhoňa pochádza z maďarskej kuchyne.

  • Anonym | 24. 2. 2007 14:17

    Není náhodou tarhoňa židovské jídlo? Já jen, že pak to vepřové a párky by bylo, jako dát na nudle s mákem kečup.

  • Táňa Miňová | 23. 2. 2007 18:07

    Gábino ! Dávám tam celý sáček těstovin

  • Gábina Houšková | 23. 2. 2007 09:52

    Táňo, kolik tam dáváte těch těstovin?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Restování Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drůbeží párky Masox Pepř mletý Písmenkové těstoviny Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Zelenina v pánvi
Zelenina v pánvi

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Rudolf Hrušínský ml. slavil 79: Mejdan plný herců!

Rudolf Hrušínský ml. slavil 79: Mejdan plný herců!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Tarhoňa II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact