• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tarhoňa II.
Napište svůj komentář k receptu

Tarhoňa II.

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarhoňa II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • písmenkové těstoviny
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks drůbeží párky
    • 0,75
      kostka masox hovězí nebo kuřecí
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Ve středním pekáči na oleji osmahneme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme párky nakrájené na tenší kolečka a orestujeme. Potom nasypeme těstoviny (přímo ze sáčku, neuvařené) a promícháme. Necháme chvíli orestovat, až lehce těstoviny zrůžoví.
2
Přilejeme 4 naběračky vývaru (uvařeného ze 3/4 kostky bujónu), osolíme, opepříme a vložíme do trouby. Občas promícháme.
3
Asi po 10 minutách (až už jsou těstoviny skoro bez vody), přidáme ještě 4 naběračky vývaru. Pečlivě promícháváme, až se voda téměř vyvaří.
4
Výborné jsou k tomuhle jídlu sterilované okurky. Místo párku můžeme dát kuřecí nebo vepřové maso (uvařené...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarhoňa se zeleninou

Tarhoňa se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 26. 2. 2007 07:00

    Na tarhoňu zamiesite cesto ako na rezance, ale tvrdé, urobíte z neho guľu a nastrúhate na drobnom strúhadle so slzičkami. Rozsypete na čistú utierku a necháte vyschnúť. V plátenom vrecúšku uložené v chlade a suchu vydrží dlho. Varíte ako ostatné cestoviny, prípadne pripravujete v rúre. Pripraviť sa treba na to, že ruky dostanú zabrať :)))

  • Táňa Miňová | 25. 2. 2007 17:52

    Tarhoňa se používá se hlavně jako příloha k pečenému masu. Ale já ji dělám jako hlavní jídlo a maso zamíchám už do tarhoně.A myslím si že jak vepřové tak párek se výtečně hodí....

  • Jana | 25. 2. 2007 13:34

    Tak to zlusím, zdá se, že drobnější hotové tvary budou ideální. Jednou jsem zkoušela tarhoňu a udělala jsem si vlastní nastrouhané těstoviny a nepovedlo se mi to - zvnějšku už se rozvařovaly a vevnitř byly jak šutr.

  • Di | 24. 2. 2007 16:45

    Tarhoňa jsou maďarské těstoviny, v podstatě strouhání, které se připravují obdobně jako rýže. To by Vám asi lépe vysvětlila paní Jarčušková.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 15:11

    Tarhoňa pochádza z maďarskej kuchyne.

  • Anonym | 24. 2. 2007 14:17

    Není náhodou tarhoňa židovské jídlo? Já jen, že pak to vepřové a párky by bylo, jako dát na nudle s mákem kečup.

  • Táňa Miňová | 23. 2. 2007 18:07

    Gábino ! Dávám tam celý sáček těstovin

  • Gábina Houšková | 23. 2. 2007 09:52

    Táňo, kolik tam dáváte těch těstovin?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Restování Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drůbeží párky Masox Pepř mletý Písmenkové těstoviny Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Pizza na plech

Pizza na plech

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

265
Dýňová tortila
Dýňová tortila
181
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
174
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
86
Máslové řízky
Máslové řízky
82
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

  • Recepty.cz
  • Tarhoňa II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact