Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme vlašskými ořechy.
Kysanou smetanu jsem naředila acidofilním mlékem a bylo to vynikající. Děkuji za recept.
Милена
|14. 4. 2014 14:12
Zapomněli jste napsat vodu. 1 kelímek jogurtu 1 kelímek vody. A proč smetana? Naopak, do taratoru se hodí nízkotučný jogurt. Vesnický z lídlu je nejlepší, pak je holandie, ale té je do polívky škoda, tak jakýkoliv levný jogurt. Ořechy jsou dle chuti, v Bulharsku je dává ani ne půlka lidí. Ale v originálním receptu jsou.
Ještě k tomu postupu - nejdřív se připraví vše ostatní, pak se přidá jogurt a pak voda. Jogurt se ještě před otevřením rozkvrdlá (разджурка). A česnek je nejlepší, když se rozdrtí v hmoždíři s trochu solí. Jestli nemáte hmoždíř, tak lisem na česnek.
ivana
|18. 7. 2013 18:54
ty orechy bych nedavala, moc mi tam nesedi, jsou takove zvykave a nekrupou, jinak dobry
BOBINA
|29. 12. 2012 13:07
RÁDA TUTO POLÉVKU DĚLÁM A MUSÍM ŘÍCT, ŽE KDYŽ SE DO NÍ DÁ SKUTEČNĚ VŠE TO, CO JE ZDE UVEDENO,ČASTO SI ŘÍKÁM,"KAM SE NA NÁS BULHAŘI HRABOU"...PROTOŽE ONI JI ČASTO V RESTAURACÍCH BOHUŽEL ŠIDÍVAJÍ...ALE JE PROSTĚ SKVĚLÁ.....A JE FAKT, ŽE OŘÍŠKY DÁVÁM NASEKANÉ....
Simča Sládková
|3. 11. 2006 10:48
Mimochodem v orginálním receptu nejsou ořechy mleté, ale posekané (či v hmoždíři potlučené) na kousky. Nevím, k čemu bych tu velikost přirovnala -zhruba tak 3 x 3 mm. Je to lepší, když ořechy mezi zuby křupou.
Zuzana Korbová
|27. 7. 2006 12:27
Výborná a osvěžují polévka. Dnes jsem dělala poprve sama a tento recept je výborný. Dávám 1.
Marek Kopecký
|4. 11. 2004 13:02
Místo kyselé smetany se mi osvědčil jogurt s trochou octa, víc to připomíná originál v našich krajích nekoupitelný :-)