• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tarator
Napište svůj komentář k receptu

Tarator

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarator
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      l kyselá smetana
    • 4
      lžíce kopr
    • 4
      lžíce vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme vlašskými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka Tarator

Studená polévka Tarator

Polévka tarator

Polévka tarator

Bulharský tarator

Bulharský tarator

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dubina007 | 31. 8. 2014 09:23

    Kysanou smetanu jsem naředila acidofilním mlékem a bylo to vynikající. Děkuji za recept.

  • Милена | 14. 4. 2014 14:12

    Zapomněli jste napsat vodu. 1 kelímek jogurtu 1 kelímek vody. A proč smetana? Naopak, do taratoru se hodí nízkotučný jogurt. Vesnický z lídlu je nejlepší, pak je holandie, ale té je do polívky škoda, tak jakýkoliv levný jogurt. Ořechy jsou dle chuti, v Bulharsku je dává ani ne půlka lidí. Ale v originálním receptu jsou. Ještě k tomu postupu - nejdřív se připraví vše ostatní, pak se přidá jogurt a pak voda. Jogurt se ještě před otevřením rozkvrdlá (разджурка). A česnek je nejlepší, když se rozdrtí v hmoždíři s trochu solí. Jestli nemáte hmoždíř, tak lisem na česnek.

  • ivana | 18. 7. 2013 18:54

    ty orechy bych nedavala, moc mi tam nesedi, jsou takove zvykave a nekrupou, jinak dobry

  • BOBINA | 29. 12. 2012 13:07

    RÁDA TUTO POLÉVKU DĚLÁM A MUSÍM ŘÍCT, ŽE KDYŽ SE DO NÍ DÁ SKUTEČNĚ VŠE TO, CO JE ZDE UVEDENO,ČASTO SI ŘÍKÁM,"KAM SE NA NÁS BULHAŘI HRABOU"...PROTOŽE ONI JI ČASTO V RESTAURACÍCH BOHUŽEL ŠIDÍVAJÍ...ALE JE PROSTĚ SKVĚLÁ.....A JE FAKT, ŽE OŘÍŠKY DÁVÁM NASEKANÉ....

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:48

    Mimochodem v orginálním receptu nejsou ořechy mleté, ale posekané (či v hmoždíři potlučené) na kousky. Nevím, k čemu bych tu velikost přirovnala -zhruba tak 3 x 3 mm. Je to lepší, když ořechy mezi zuby křupou.

  • Zuzana Korbová | 27. 7. 2006 12:27

    Výborná a osvěžují polévka. Dnes jsem dělala poprve sama a tento recept je výborný. Dávám 1.

  • Marek Kopecký | 4. 11. 2004 13:02

    Místo kyselé smetany se mi osvědčil jogurt s trochou octa, víc to připomíná originál v našich krajích nekoupitelný :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Kyselá smetana Okurka salátová Rostlinný olej Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Perníčky V.

Perníčky V.

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Litá buchta

Litá buchta

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

155
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
19
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
17
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Jana Paulová (70) září štěstím: Raduje se z miminka

Jana Paulová (70) září štěstím: Raduje se z miminka

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Tandoori slaní šneci
Tandoori slaní šneci
TAPAS: nakládané žampióny
TAPAS: nakládané žampióny
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a mangem
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a…
Tarhoňa se zeleninou
Tarhoňa se zeleninou
Tartaletky
Tartaletky
Tartaletky s krémem a švestkami
Tartaletky s krémem a švestkami
  • Recepty.cz
  • Tarator
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact