g
vepřová plec
kýta nebo libová krkovička, kuřecí, krůtí či králičí maso
2
lžička
tandoora
Masala koření, dle druhu a pikantnosti
sůl
1
ks
vejce
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
olej
na smažení
čerstvá zelenina
na oblohu k hotovému masu
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme a necháme krátce odležet. Přidáme vejce, solamyl a sůl dle chuti, promícháme a nudličku po nudličce dáváme do pánve s rozpáleným olejem. Kdybychom vše dali do pánve rovnou, nudličky by se nám k sobě slepily, a proto je nejrychlejší zvolit nejjednodušší postup, a to ruce, které si hned po nandání nudliček na pánev umyjeme. Smažíme zprudka dozlatova a doměkka, během smažení nudličky stačí jen jednou otočit. Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem, případně bramborem nebo toustem.
2
Použít můžeme i rybí maso, které v podobě tandoori nudliček chutná výborně s bramborovou kaší.