kuře
naporcované, nebo stehna, paličky, stehenní řízky...
sůl
tandoora
Masala kořenící směs (Curry Powder... )
máslo
cibule
- na každou porci jedna menší cibule
česnek
- na každou porci jeden menší stroužek
cuketa
mladá, neloupaná - na každou porci cca 200 gramů
sojová omáčka
nebo sůl - dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí díly očistíme, osolíme, poprášíme kořením a mokrou nebo mastnou rukou koření rozetřeme do kuřecích dílů ze všech stran. Tandoori koření je více druhů a každý je jinak pikantní, takže nejdříve doporučuji kořenící směs ochutnat a pak kořenit.
2
Ochucené kuřecí díly naskládáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a necháme alespoň půl hodiny před pečením proležet. Pak přidáme nasekaný nebo rozmačkaný česnek, kousek másla, trošku vody (pár lžic), zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 30 minut. Pak odklopíme, přidáme pokrájenou cuketu na větší dílky, kterou pokapeme sojovou omáčkou a dopečeme společně s kuřecími díly doměkka a dozlatova. Dle potřeby podléváme a přeléváme maso výpekem. Nepodléváme příliš, pouze tolik, aby nám rozpečená cibule s česnekem udělala jakýsi hustší sos.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.