• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Napište svůj komentář k receptu

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule Menší, krájená na kostky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička alpská bylinná sůl
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      kardamom
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 6
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      hrnek mouka Placková směs
    • červené zelí krájený na čtverečky 2x2 cm
  • Salát
    • červené zelí
    • olivový olej
    • červená cibule nebo bílá cibule
    • sůl Mořská a bylinná sůl

Postup přípravy receptu

1
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na řidší těsto. Necháme alespoň 1/2 hodiny odstát. Mezitím nakrájíme zelí a cibuli, vmícháme do těsta. Takto můžeme těsto připravit i den předem a nechat v lednici. Na suché teflonové pánvi pod pokličkou pečeme placky silné asi 1 cm. Jakmile spodní strana zezlátne, otočíme a dopečeme již bez pokličky.
2
Salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. V míse osolíme, důkladně promícháme a promačkáme, zavřeme do mikrotenu a zatížíme talířem s čímkoliv těžkým. Necháme v 2-5 hodim odležet při pokojové teplotě. Vmícháme olivový olej a podáváme. Můžeme přidat čerstvý kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Veganský talíř

Veganský talíř

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:07

    Tak co Ivano, povedlo se ? Mimochodem je s kapustou je to taky fajnová varianta.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:22

    Receptík bude asi chutný, ale já dám bílé zelí místo červeného, je to na mě moc "jedovatá" barevná kombinace.

  • Lenka Kristová | 17. 3. 2007 00:20

    Kamile, a kde je fantazie? Fandím nepoznanému a myslím si, že originální názvy zaujmou...proč se tlačit do škatulek ? Mě zaujme nový název...a jsem zvědavá, co se pod tím skrývá. Vaření je přece i o tom, ne?

  • MartinV | 16. 3. 2007 21:05

    Věro, díky :-)Karolíno, peču na teflonce průměr 32 cm, na velké plotně stupeň 6 z 9 a pod pokličkou; po cca 8 minutách spodek zezlátne a vršek zpevní; druhou stranu peču cca 4 minuty. Je škoda rozehřívat troubu, ale šlo by to taky.Kamile, to je věc názoru. Vyhledávat se dá i v ingrediencích, takže pokud toužím po zelí, najde mi to.

  • Kamil Krybus | 16. 3. 2007 18:43

    V poslední době se mi nelíbí, jak jednotliví tvůrci dobrot tyto pokrmy nazývají. Z názvu by měla být jasná alespoň kategie pokrmu - např. placky.Člověk pak něco hledá, dá to do vyhledavače. A co tam mám dát v tomto případě? Talíř, rudě, stop? Autoři dobrůtek, zamyslete se nad tím a popřejte i jiným tu potěchu z dobrého jídla!

  • Karolina Kostkova | 16. 3. 2007 13:37

    Vtipny nazev : )). Chtela bych se zeptat, jak dlouho placku na panvicce peceme - mam strach, aby se mouka propekla. Neslo by pect v troube? Diky.

  • Věra z DC | 16. 3. 2007 09:48

    Martine, to je bombastický recept. Je vidět, že se nebojíš improvizovat. Po tvých receptech se přímo mládne :-)) Díky, jen tak dále.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alpská bylinná sůl Červená cibule Červené zelí Cibule Kardamom Koriandr - mletý Mletý kmín Mouka Olivový olej Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Bublanina

Bublanina

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

54
Spálenec, naklíčený, napučený hrách, základní recept
Spálenec, naklíčený,…
22
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
20
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…
18
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
16
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Taiwanské voňavé kuře
Taiwanské voňavé kuře
Tajemná brambora
Tajemná brambora
Tajemná rolka
Tajemná rolka
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Tandoori masová směs s kořenovou…
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky - minutka
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact