• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Napište svůj komentář k receptu

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule Menší, krájená na kostky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička alpská bylinná sůl
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      kardamom
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 6
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      hrnek mouka Placková směs
    • červené zelí krájený na čtverečky 2x2 cm
  • Salát
    • červené zelí
    • olivový olej
    • červená cibule nebo bílá cibule
    • sůl Mořská a bylinná sůl

Postup přípravy receptu

1
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na řidší těsto. Necháme alespoň 1/2 hodiny odstát. Mezitím nakrájíme zelí a cibuli, vmícháme do těsta. Takto můžeme těsto připravit i den předem a nechat v lednici. Na suché teflonové pánvi pod pokličkou pečeme placky silné asi 1 cm. Jakmile spodní strana zezlátne, otočíme a dopečeme již bez pokličky.
2
Salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. V míse osolíme, důkladně promícháme a promačkáme, zavřeme do mikrotenu a zatížíme talířem s čímkoliv těžkým. Necháme v 2-5 hodim odležet při pokojové teplotě. Vmícháme olivový olej a podáváme. Můžeme přidat čerstvý kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Veganský talíř

Veganský talíř

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:07

    Tak co Ivano, povedlo se ? Mimochodem je s kapustou je to taky fajnová varianta.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:22

    Receptík bude asi chutný, ale já dám bílé zelí místo červeného, je to na mě moc "jedovatá" barevná kombinace.

  • Lenka Kristová | 17. 3. 2007 00:20

    Kamile, a kde je fantazie? Fandím nepoznanému a myslím si, že originální názvy zaujmou...proč se tlačit do škatulek ? Mě zaujme nový název...a jsem zvědavá, co se pod tím skrývá. Vaření je přece i o tom, ne?

  • MartinV | 16. 3. 2007 21:05

    Věro, díky :-)Karolíno, peču na teflonce průměr 32 cm, na velké plotně stupeň 6 z 9 a pod pokličkou; po cca 8 minutách spodek zezlátne a vršek zpevní; druhou stranu peču cca 4 minuty. Je škoda rozehřívat troubu, ale šlo by to taky.Kamile, to je věc názoru. Vyhledávat se dá i v ingrediencích, takže pokud toužím po zelí, najde mi to.

  • Kamil Krybus | 16. 3. 2007 18:43

    V poslední době se mi nelíbí, jak jednotliví tvůrci dobrot tyto pokrmy nazývají. Z názvu by měla být jasná alespoň kategie pokrmu - např. placky.Člověk pak něco hledá, dá to do vyhledavače. A co tam mám dát v tomto případě? Talíř, rudě, stop? Autoři dobrůtek, zamyslete se nad tím a popřejte i jiným tu potěchu z dobrého jídla!

  • Karolina Kostkova | 16. 3. 2007 13:37

    Vtipny nazev : )). Chtela bych se zeptat, jak dlouho placku na panvicce peceme - mam strach, aby se mouka propekla. Neslo by pect v troube? Diky.

  • Věra z DC | 16. 3. 2007 09:48

    Martine, to je bombastický recept. Je vidět, že se nebojíš improvizovat. Po tvých receptech se přímo mládne :-)) Díky, jen tak dále.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alpská bylinná sůl Červená cibule Červené zelí Cibule Kardamom Koriandr - mletý Mletý kmín Mouka Olivový olej Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Pařížský dort

Pařížský dort

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Vegetariánská rýže

Vegetariánská rýže

Vařené mušle

Vařené mušle

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

54
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
48
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
42
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
41
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
34
Tousty do školy
Tousty do školy

Zajímavé články

Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zpěvačka Ewa Farna šla s pravdou ven: Proč si najednou mění jméno!

Zpěvačka Ewa Farna šla s pravdou ven: Proč si najednou mění jméno!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Taiwanské voňavé kuře
Taiwanské voňavé kuře
Tajemná brambora
Tajemná brambora
Tajemná rolka
Tajemná rolka
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Tandoori masová směs s kořenovou…
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky - minutka
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact