Droždí rozpustit ve vlažném mléku. Margarín a mouka a špetka soli se promísí, až je z toho jakási sypká směs. Pak přidáme rozpuštěné droždí a vytvoříme z těsta kouli. Do vyššího hrnce napusťte studenou vodu (asi 20 °C) a těsto ponořte až na dno. Asi za 2 hodiny těsto vyplave na hladinu (vyskočí z vody - proto ten název) a je připravené na vykrajování. Placku na vykrajování vyválejte tenší, v troubě tvary ještě nabudou. Když je upečeno, ještě horké se obaluje v moučkovém cukru. No a pak už jen slepit marmeládou. Vykrajuji jeden plný tvar a jeden s otvorem, aby to hezky vypadalo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea
|8. 12. 2007 10:08
Dnes jsem pekla.Je to opravdu vynikající. S těstem se krásně pracuje.Všem doporučuji:o))
Petra Seibertová
|2. 12. 2007 13:26
Tak jsem včera vyzkoušela tento neobvyklý recept. Těsto mi samozřejmě nevyplavalo,což je u mě normální,nicméně to na chuti cukroví nic nezměnilo,je vynikající!!!Dle rady paní Nadi,jsem kolečka močila v rumu a obalovala v cukru...musím říct,že je to jedno z nejlepších cukroví,které jsem kdy jedla. Slepit jsem ho už nestihla,páč je sežrané :o).Zítra budu dělat další várku. Díky za recept a dávám za 1*.
Petra
|22. 12. 2006 01:01
Maminka peče podvodnice celý život.Já jsem je letos udělala podle Vašeho receptu a je to naše nejoblíbenější cukroví, opravdu pohádková chuť a s tím rumem je to super nápad.Děkuji!
Petra
|22. 12. 2006 01:00
Maminka peče podvodnice celý život.Já jsem je letos udělala podle Vašeho receptu a je to naše nejoblíbenější cukroví, opravdu pohádková chuť a s tím rumem je to super nápad.Děkuji!
Naďa
|16. 11. 2005 14:52
Cukr tam nechybí,protože se tam nedává.Tohle cukroví znám,ale neslepujeme ho, po vytažení z trouby počkám chviličku,jen tak abych mohla kolečka (dělám kolečka s dírkou,ono to tak krásně naskočí) uchopit do prstů,namočím je do rumu a pak teprve obalím v cukru.Cukr se pěkně přilepí a je to pohádková chuť.