Řízky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme kousek banánu (délka podle šířky řízku), stočíme do závitku a sepneme párátkem. Závitek obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a strouhance. Smažíme na oleji ze všech stran.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jozef T.
|11. 5. 2007 16:53
Uznávam, ze "proti gustu ziaden disputát...", ale banán (bezne známy v Európe a takisto banán "macho" tepelne pripravovaný) je úplnou samozrejmostou v spanielskej kuchyni a hlavne v Karibskom mori az po Brazíliu (tam, kde je "doma"). My ho pouzívame pomerne casto a myslím si, ze s úspechom (jedlo nevyhadzujeme).
Anonym
|10. 5. 2007 16:10
Ochutnávali jsme to asi před rokem. Musím říct, že nám (manželovi a synovi) to opravdu vůbec nechutnalo a to tak moc, že jsem to vyhodila. Kombinace kuřecího masa a banánu nám vůbec nesedla, přitom kuře s ananasem nebo s broskvemi je skvělé. Každý má ale jinou chuť...
Irena Klasová
|10. 5. 2007 14:53
Určitě vyzkouším, zní to lákavě, alespoň bude doma nějaká změna.