• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství mlékaře Jakuba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství mlékaře Jakuba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hermelín Podélně rozkrojené
    • olej
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • sůl
  • Na ozdobu
    • šlehačka neslazená
    • brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
2
V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se měnit v závislosti na značce mouky).
3
Hermelíny v těstíčku dobře obalíme a opatrně usmažíme.
4
Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky o lžičkou brusinek. Jídlo není pracné, ale velmi chutné a překvapivě hezké na pohled. Recept jsem ochutnala v jedné brněnské vinárně a pokusila se jej doma realizovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sísa | 20. 7. 2007 08:37

    Já osobně jsem hermelín v těstíčku nikdy nezkoušela. Vždy jen v trojobalu. A navíc se šlehačkou a brusinkami to pro mně tajemství bude.

  • Lusinda | 20. 7. 2007 06:27

    Píše se bud mne nebo mě milá Di,alespoń v tomto pádě.

  • Šárka | 19. 7. 2007 22:37

    Di, stačí si pozorně přečíst recept a tajemství v něm najdete. Vy se ale v podstatě nechcete dozvědět nic. Stačíly vaše rozepře zejména kolem gulášů. Pravidelní návštěvníci si to určitě pamatují.To bylo!!! Jak píše Lusinda, vy jste prostě všeználek.

  • Di | 19. 7. 2007 21:29

    Mně nadchne ledacos, ale stokrát opakovaný recept pod novým názvem rozhodně ne. V čem spočívá tajemství mlékaře Jakuba, jsem se od Vás dámy ale stejně nedozvěděla.

  • Šárka | 19. 7. 2007 20:55

    Lusindo,musím se k vám přidat. Kdo pravidelně navštěvuje tyto stránky, tak zná kritické komentáře od Di. Zejména co se týče kritiky ohledně názvu pokrmu.

  • Lusinda | 19. 7. 2007 20:23

    Pro někoho klasika,pro někoho nová chut,vás všeználka asi nic nenadchne,že?

  • Di | 19. 7. 2007 18:18

    A v čem prosím spočívá to tajemství? Pod lákavým názvem se skrývá klasika: smažený hermelín v těstíčku. Kombinace s brusinkami je nepochybně výborná, mám ji ráda již léta, ae přece jenom jsem čekala něco jiného.

  • Anonym | 19. 7. 2007 13:32

    A co je na tom tak převratného, prostě obalovaný hermelín v těstíčku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Hermelín Hladká mouka Mléko Olej Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Vejce na maďarský způsob

Vejce na maďarský způsob

Hnětynky

Hnětynky

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

52
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
22
Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s…
21
Domácí kečup
Domácí kečup
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact