• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství mlékaře Jakuba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství mlékaře Jakuba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hermelín Podélně rozkrojené
    • olej
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • sůl
  • Na ozdobu
    • šlehačka neslazená
    • brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
2
V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se měnit v závislosti na značce mouky).
3
Hermelíny v těstíčku dobře obalíme a opatrně usmažíme.
4
Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky o lžičkou brusinek. Jídlo není pracné, ale velmi chutné a překvapivě hezké na pohled. Recept jsem ochutnala v jedné brněnské vinárně a pokusila se jej doma realizovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sísa | 20. 7. 2007 08:37

    Já osobně jsem hermelín v těstíčku nikdy nezkoušela. Vždy jen v trojobalu. A navíc se šlehačkou a brusinkami to pro mně tajemství bude.

  • Lusinda | 20. 7. 2007 06:27

    Píše se bud mne nebo mě milá Di,alespoń v tomto pádě.

  • Šárka | 19. 7. 2007 22:37

    Di, stačí si pozorně přečíst recept a tajemství v něm najdete. Vy se ale v podstatě nechcete dozvědět nic. Stačíly vaše rozepře zejména kolem gulášů. Pravidelní návštěvníci si to určitě pamatují.To bylo!!! Jak píše Lusinda, vy jste prostě všeználek.

  • Di | 19. 7. 2007 21:29

    Mně nadchne ledacos, ale stokrát opakovaný recept pod novým názvem rozhodně ne. V čem spočívá tajemství mlékaře Jakuba, jsem se od Vás dámy ale stejně nedozvěděla.

  • Šárka | 19. 7. 2007 20:55

    Lusindo,musím se k vám přidat. Kdo pravidelně navštěvuje tyto stránky, tak zná kritické komentáře od Di. Zejména co se týče kritiky ohledně názvu pokrmu.

  • Lusinda | 19. 7. 2007 20:23

    Pro někoho klasika,pro někoho nová chut,vás všeználka asi nic nenadchne,že?

  • Di | 19. 7. 2007 18:18

    A v čem prosím spočívá to tajemství? Pod lákavým názvem se skrývá klasika: smažený hermelín v těstíčku. Kombinace s brusinkami je nepochybně výborná, mám ji ráda již léta, ae přece jenom jsem čekala něco jiného.

  • Anonym | 19. 7. 2007 13:32

    A co je na tom tak převratného, prostě obalovaný hermelín v těstíčku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Hermelín Hladká mouka Mléko Olej Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Caprese

Caprese

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

61
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Rizoto s vepřovou konzervou
Rizoto s vepřovou…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Zoufalý krok australské herečky: Mrtvého syna (†13) chce zmrazit!

Zoufalý krok australské herečky: Mrtvého syna (†13) chce zmrazit!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact