• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství jizerských hor

autor: Uživatel (#285235)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství jizerských hor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 200
      g žampiony
    • 1
      zakysaná smetana
    • 4
      ks plátkový sýr
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor
    • bazalka
    • škrob
    • šlehačka
    • slunečnicový olej
    • 4
      ks broskvový kompot
    • míchaný kompot
    • 4
      ks jehly na špíz

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostky a oloupanou cibuli najemno.
2
Na jedné pánvi na troše oleje osmahneme cibuli jen nasklovato, přidáme slaninu, krátce opečeme a přidáme brambory a pomalu opečeme. Žampiony orestujeme ne tuku, lehce podlijeme a dusíme do měkka, přidáme zázvor, muškátový květ a smetanu, krátce prohřejeme.Pořád mícháme, aby se smetana nesrazila, přidáme trochu solamylu namočeného ve studené vodě. Omáčka na žampionech musí být hustá.
3
<BR>Kotlety opečeme na rozpáleném oleji asi 4 minutu po obou stranách. Opečené brambory se slaninou narovnáme na talíře, na ně položíme opečené kotlety, na které rozložíme žampiony ve smetanové omáčce, položíme půlku broskve a plátek sýra. Dáme zapéct.
4
Na jehly napícháme střídavě ovoce z míchaného kompotu. Zapečené jídlo vyjmeme z trouby nebo grilu, pozor bude to pálit, zapíchneme špíz a dozdobíme šlehačkou. Je to trochu pracné, ale není to špatné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky

Slepé myši z Jestřebích hor -…

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nicole | 2. 2. 2007 11:58

    Prosím vás,v ingrediencích je napsaná bazalka,ale v popisu ne,místo ní je tam muškátový květ,který zase není v ingrediencích....jak je to tedy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Broskvový kompot Cibule Jehly na špíz Míchaný kompot Pepř mletý Plátkový sýr Škrob Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Vepřové kotlety Zakysaná smetana Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Pizza na plech

Pizza na plech

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

225
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
174
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
64
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
63
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
51
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact