• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství jizerských hor

autor: Uživatel (#285235)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství jizerských hor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 200
      g žampiony
    • 1
      zakysaná smetana
    • 4
      ks plátkový sýr
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor
    • bazalka
    • škrob
    • šlehačka
    • slunečnicový olej
    • 4
      ks broskvový kompot
    • míchaný kompot
    • 4
      ks jehly na špíz

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostky a oloupanou cibuli najemno.
2
Na jedné pánvi na troše oleje osmahneme cibuli jen nasklovato, přidáme slaninu, krátce opečeme a přidáme brambory a pomalu opečeme. Žampiony orestujeme ne tuku, lehce podlijeme a dusíme do měkka, přidáme zázvor, muškátový květ a smetanu, krátce prohřejeme.Pořád mícháme, aby se smetana nesrazila, přidáme trochu solamylu namočeného ve studené vodě. Omáčka na žampionech musí být hustá.
3
<BR>Kotlety opečeme na rozpáleném oleji asi 4 minutu po obou stranách. Opečené brambory se slaninou narovnáme na talíře, na ně položíme opečené kotlety, na které rozložíme žampiony ve smetanové omáčce, položíme půlku broskve a plátek sýra. Dáme zapéct.
4
Na jehly napícháme střídavě ovoce z míchaného kompotu. Zapečené jídlo vyjmeme z trouby nebo grilu, pozor bude to pálit, zapíchneme špíz a dozdobíme šlehačkou. Je to trochu pracné, ale není to špatné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky

Slepé myši z Jestřebích hor -…

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nicole | 2. 2. 2007 11:58

    Prosím vás,v ingrediencích je napsaná bazalka,ale v popisu ne,místo ní je tam muškátový květ,který zase není v ingrediencích....jak je to tedy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Broskvový kompot Cibule Jehly na špíz Míchaný kompot Pepř mletý Plátkový sýr Škrob Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Vepřové kotlety Zakysaná smetana Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

75
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
36
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
30
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact