lžička
solamyl (bramborový škrob)
rozmíchaný v trošce studené vody
1
hrst
mandle
oloupané opražené
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí a vepřové maso nakrájíme zhruba na 1/2 cm plátky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a banány nakrájíme na stejné plátky jako maso. Všechny ingredience na těstíčko vymícháme dohladka. Obalujeme jak maso, tak ovoce v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Vyjmeme a necháme v sítu odkapat. Mezitím v druhé pánvi připravíme omáčku.
2
Omáčka: na 3 lžících rozpáleného oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku, přidáme zázvor. Zalijeme vývarem, sójovou omáčkou, vínem a octem. Poté přidáme cukr, špetku soli a glutasolu, nakonec vmícháme solamyl smíchaný s vodou. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku odstavíme a vhodíme do ní opražené mandle.
3
Okapané plátky masa, jablka a banány narovnáme na mísu a zalijeme omáčkou. Podáváme s uvařenou sypkou rýží.