Z každého krajíce vykrojíme střídku tak, aby kůrka měla šířku asi 1 cm a zůstala vcelku. Střídku natřeme paštikou. Kůrku dáme na pánev na horký olej, vklepneme 1 vejce, vidličkou proděravíme žloutek, aby se roztekl a natřenou střídku vtlačíme zpět do kůrky. Necháme opéct, otočíme a opečeme z druhé strany. Podáváme teplé s čajem nebo bez.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Saša
|7. 1. 2006 14:33
Dělala jsem to klasicky s tou játrovou paštikou (ale ten tavený sýr musí být taky špičkovej) a povrch jsem obložila tenkými plátky cibule, okurky, rajčete a papriky. Bylo to vynikající, semo tamo to dělám a vždycky to má úspěch.
Tereza Jarčušková
|1. 12. 2005 13:47
Áno, namazanou stranou späť na vajce, zatlačte jemne. Ono vám okolo vytečie vajíčko, ale keď chlieb otočíte , opečie sa z druhej strany. Potom nie je vydieť, že striedka bola vyrezávaná. Skúšala som rôzne paštéty, ale vrátila som sa ku klasickej pečeňovej, pretože chuťou sa skutočne hodí najlepšie.
Lenka
|1. 12. 2005 09:26
Takže se ta střídka se vtlačí zpátky namazanou stranou na vajíčko, pochopila jsem to správně. :) Vypadá to zajímavě, určitě to zkusím :)
Airan Novakova
|22. 11. 2005 12:29
Mohu jen potvrdit, ze je to vyborne! Kdo nerad pastiku, muze pouzit taveny syr. Nas zet si na to pak dava jeste kecup nebo tatarku. Nema chybu jako rychla vecere prave s cajem, jak to pise Terezka:-))