Oblíbené tagliatelle chutnají báječně se smetanovou omáčkou plnou žampionů, cibule, česneku a špenátu. Když k nim přidáte pečená rajčata a strouhaný parmazán bude výsledek prostě dokonalý.
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
Cibuli pokrájejte na půlkolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky, česnek také na plátky. Na lžíci olivového oleje orestujte cibuli, žampiony a česnek, osolte, opepřete a zalijte smetanou. Přiveďte k varu a na mírném ohni prohřívejte 2–3 minuty, omáčka bude rychle houstnout. Přidejte špenát, promíchejte a nechte listy jen minutu zavadnout. Omáčku dochuťte citronovou šťávou a jemně nastrouhanou kůrou.
Do hotové omáčky vmíchejte uvařené těstoviny, dobře promíchejte, aby se obalily a servírujte na talíře. Na každou porci přidejte pečená rajčata a strouhaný parmazán.
4
Tip: Je-li omáčka příliš hustá, nařeďte ji několika lžícemi vody z těstovin a promíchejte.