balíček
tagliatelle
může se použít i jiný druh těstovin
3
ks
kuřecí maso
prsa (menší)
1
kelímek
smetana
100
g
tvrdý sýr
300
g
špenát
2
ks
cibule
menší
3
stroužek
česnek
bazalka
olivový olej
sůl
parmazán
na dochucení
bílé víno
hladká mouka
na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína a dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v troše vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Výborné, nezahušťuji moukou, zdá se mi to zbytečné. Dávám 1.
magdalenka apolenka
|8. 4. 2016 20:10
jakou smetanu prosím? asi na vaření, že?
Oskar
|23. 1. 2016 18:51
Tahliatelle a na ilustračním obrázku penne :-P
ironman
|30. 6. 2015 18:57
Listový špenát jedině z Icelandu ) zkuste a nebudete litovat . 1kg za 35,- :-)
Luc
|2. 1. 2015 15:44
Výborný! ale nezahušťovat moukou, smetana bohatě stačí
Adriana
|23. 9. 2014 15:55
Jdu to hned vyzkoušet :-)) už se na to moc těším 8-)
Simona
|19. 9. 2014 11:46
Presne tak :-)
Petr
|1. 8. 2014 10:50
Hladka mouka je zbytecna!!!! Smetana zahusti....
Lucka
|26. 5. 2014 19:19
Trosku se bojím toho vína, nemám moc ráda kombinaci masa :-\
Kajouš
|27. 12. 2013 11:17
Jdu na to, ještě jsem někde viděla variantu že k tomu přidali před koncem vaření sýr, tak to udělám taky tak <3 už se těším
Jana
|26. 10. 2013 08:00
Výborný recept <:-)
Helča
|3. 10. 2012 22:05
Koneckonců ani listový špenát mražený (např. Bonduelle, Tesco) není vůbec špatný a v konečném efektu chutná pokrm jako z čerstvého špenátu (zkoušela jsem totiž jak variantu z čerstvého, tak i variantu z mraženého - ale POZOR: musí být listový - ne ten klasický mražený špenátový protlak).
Helča
|3. 10. 2012 22:04
Koneckonců ani listový špenát mražený (např. Bonduelle, Tesco) není vůbec špatný a v konečném efektu chutná pokrm jako z čerstvého špenátu (zkoušela jsem totiž jak variantu z čerstvého, tak i variantu z mraženého - ale POZOR: musí být listový - ne ten klasický mražený špenátový prejt či krém či jak se to jmenuje).
Ivana
|12. 3. 2012 14:59
Dnes jsem si toto jídlo udělala k obědu,VELIKÁ DOBROTA !!!!! Příprava jídla je rychlá,nic složitého, já jsem to udělala i s bramborem,je to prostě pochoutka. Terezko díky ;-)
Veronka
|16. 2. 2012 21:07
Na obrázku sú penne a tagliatelle su take klbka dlhych hrubych slizou
Lucie
|17. 1. 2012 10:32
Ano to nejsou tagliatelle, jsou to penne ale v receptu se píše nebo jiné těstoviny tak to nejspíš budou ty jiné těstoviny. 8-)
Nikol
|7. 12. 2011 13:33
To co je na obrázku nejsou tagliatele :-*
Cloo
|3. 12. 2011 19:01
Dnes jsem vyzkoušela a jsem nadmíru spokojená. Konečně jsem našla recept, který chutná jako z pizzerie. Děkuji za inspiraci