• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Napište svůj komentář k receptu

Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks artyčoky kuchyňsky připravené
    • 1
      ks citron rozpůlený
    • 500
      g tagliatelle (širší nudle)
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 2
      ks zeleninový fenykl očištěné a podélně nakrájené
    • 100
      g chorizo nebo papriková klobása
    • sůl
    • pepř mletý
    • rukola k podávání
    • parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ve vroucí osolené vodě vařte artyčoky asi 10 až 15 minut tak, aby ještě zůstaly pevné. Sceďte a zprudka zchlaďte v ledové vodě. Podélně je rozpulte a nechte ve studené vodě s citronem, aby si zachovaly barvu. Tagliatelle uvařte „al dente“, tedy aby byly pevné na skus. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm po částech a postupně artyčoky a fenykl dozlatova (pánev nepřeplňujte, aby se zelenina nezačala dusit). Vyjměte z pánve a osmažte v ní plátky klobásy, asi 20 vteřin z každé strany. Na talíř rozdělte těstoviny s osmaženou zeleninou a chorizem. Posypte rukolou a hoblinkami parmazánu, osolte, opepřete a neprodleně noste na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:25

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 29. 6. 2011 22:54

    Fenykl - zeleninové (očištěný a podélně pokrájený) to je co? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Tagliatelle
Pokrmy Z těstovin Červen Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Chorizo Citron Extra panenský olivový olej Parmazán Pepř mletý Rukola Sůl Tagliatelle Zeleninový fenykl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Ananasová čína

Ananasová čína

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

72
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
71
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
64
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Fazolová směs s mletým masem
Fazolová směs s mletým…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Tafelspitz
Tafelspitz
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se…
Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Tagliatelle se smetanovou omáčkou,…
Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Tagliatelle se špenátem a houbovou…
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact