• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Napište svůj komentář k receptu

Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks artyčoky kuchyňsky připravené
    • 1
      ks citron rozpůlený
    • 500
      g tagliatelle (širší nudle)
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 2
      ks zeleninový fenykl očištěné a podélně nakrájené
    • 100
      g chorizo nebo papriková klobása
    • sůl
    • pepř mletý
    • rukola k podávání
    • parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

1
Ve vroucí osolené vodě vařte artyčoky asi 10 až 15 minut tak, aby ještě zůstaly pevné. Sceďte a zprudka zchlaďte v ledové vodě. Podélně je rozpulte a nechte ve studené vodě s citronem, aby si zachovaly barvu. Tagliatelle uvařte „al dente“, tedy aby byly pevné na skus. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm po částech a postupně artyčoky a fenykl dozlatova (pánev nepřeplňujte, aby se zelenina nezačala dusit). Vyjměte z pánve a osmažte v ní plátky klobásy, asi 20 vteřin z každé strany. Na talíř rozdělte těstoviny s osmaženou zeleninou a chorizem. Posypte rukolou a hoblinkami parmazánu, osolte, opepřete a neprodleně noste na stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 30. 6. 2011 10:25

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 29. 6. 2011 22:54

    Fenykl - zeleninové (očištěný a podélně pokrájený) to je co? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Tagliatelle
Pokrmy Z těstovin Červen Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Chorizo Citron Extra panenský olivový olej Parmazán Pepř mletý Rukola Sůl Tagliatelle Zeleninový fenykl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

56
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
26
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Tafelspitz
Tafelspitz
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se…
Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Tagliatelle se smetanovou omáčkou,…
Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Tagliatelle se špenátem a houbovou…
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact