• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle s violkami
Napište svůj komentář k receptu

Tagliatelle s violkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tagliatelle s violkami na talíři ohromí každou návštěvu, kterou těmito rozkvetlými těstovinami pohostíte. Připravit je můžete také např. s pomněnkami, lístky růží, hrachory či chrpami. Vždy ale vybírejte květy, které se snadno zploští.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 5
      ks vejce
    • 1
      hrst jedlé květy květy violek
    • sůl
    • olivový olej a parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte důlek. Vklepněte do něj vejce a pomocí vidličky začněte rukama zpracovávat těsto. Výsledkem má být hladké kompaktní těsto. Pokud bude příliš tuhé, přidejte maličko vody, v opačném případě trochu mouky. Vytvořte kouli, zabalte ji do fólie a nechte 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Těsto rozdělte na 4 díly a překryjte je utěrkou. Kousek těsta protáhněte strojkem na těstoviny na nejširší rozestup, přeložte je do balíčku a znovu protáhněte strojkem na co nejmenší rozestup – tak, aby bylo co nejtenčí. Plát odložte a překryjte utěrkou. Totéž udělejte s druhým kouskem těsta.
3
Na první plát potom rozložte polovinu květů tak, aby zůstaly volné okraje, potřete je vodou a plát překryjte druhým plátem. Okraje přitlačte a plát protáhněte strojkem na těstoviny. Několikrát jej přehněte přes sebe a ostrým nožem nakrájejte nudle široké 0,6 až i 1 cm. Postup zopakujte se zbylými pláty těsta.

RADA: Jak co nejlépe uvařit těstoviny

4
Tagliatelle uvařte v osolené vodě, 2 až 3 minuty. Podávejte je s olivovým olejem a trochou sýra, tak vynikne jejich půvab i chuť.

RADA: Uchovávání sýrů

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Domácí těstoviny

Domácí těstoviny

Tagliatelle se žampiony

Tagliatelle se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlé květy Olivový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Smažený vepřový řízek se sýrem

Smažený vepřový řízek se sýrem

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Naše laskonky

Naše laskonky

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
73
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
71
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
54
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
42
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou
Tacos s krevetami a mangovou pikantní…
Tafelspitz
Tafelspitz
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Tagliatelle se smaženými artyčoky a…
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se…
Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Tagliatelle se smetanovou omáčkou,…
  • Recepty.cz
  • Tagliatelle s violkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact