• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tafelspitz
Napište svůj komentář k receptu

Tafelspitz

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 175 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato rakouská klasika prý patřila k oblíbeným jídlům císaře Františka Josefa I. Z jednoho hrnce vzejdou tři chody - silný vývar z hovězího masa a morkové kosti plný kořenové zeleniny, samotné maso s bramborovým salátem, špenátem a křenem a na závěr topinky namazané morkem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg morková kost
    • 1
      ks cibule
    • 1,50
      kg hovězí maso
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks jalovec
    • 300
      g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
    • 0,50
      ks pórek
    • sůl dle chuti
    • pažitka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na suché pánvi dohněda. Maso omyjte a očistěte od blan a tuku. Do hrnce nalijte asi 2 litry vody a vložte do ní maso, kosti, cibuli, pepř a jalovec. Vařte na mírném plameni a průběžně odstraňujte pěnu. Po 2 hodinách přidejte k masu očištěnou zeleninu a pórek a vařte ještě 30 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Hotové maso vyjměte z vývaru. Nakrájejte ho na plátky a podávejte jako hlavní jídlo s bramborovým salátem, krémovým špenátem a jablečným křenem. Vývar sceďte přes jemný cedník, osolte podle chuti a podávejte s pokrájenou zeleninou a nasekanou pažitkou.
3
Morek z kostí vydlabejte lžičkou, namažte na topinky a dochuťte nadrobno nasekanou petrželkou a najemno nakrájenou červenou cibulí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Jalovec Kořenová zelenina Morková kost Pažitka Pepř celý Pórek Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

17
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
16
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
14
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

Princ Harry si v Anglii nebere servítky: Drsný vtip na Williama!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Tacos s fazolemi
Tacos s fazolemi
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou
Tacos s krevetami a mangovou pikantní…
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Tagliatelle se smaženými artyčoky a…
  • Recepty.cz
  • Tafelspitz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact