• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tafelspitz
Napište svůj komentář k receptu

Tafelspitz

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 175 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato rakouská klasika prý patřila k oblíbeným jídlům císaře Františka Josefa I. Z jednoho hrnce vzejdou tři chody - silný vývar z hovězího masa a morkové kosti plný kořenové zeleniny, samotné maso s bramborovým salátem, špenátem a křenem a na závěr topinky namazané morkem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg morková kost
    • 1
      ks cibule
    • 1,50
      kg hovězí maso
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks jalovec
    • 300
      g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
    • 0,50
      ks pórek
    • sůl dle chuti
    • pažitka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na suché pánvi dohněda. Maso omyjte a očistěte od blan a tuku. Do hrnce nalijte asi 2 litry vody a vložte do ní maso, kosti, cibuli, pepř a jalovec. Vařte na mírném plameni a průběžně odstraňujte pěnu. Po 2 hodinách přidejte k masu očištěnou zeleninu a pórek a vařte ještě 30 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Hotové maso vyjměte z vývaru. Nakrájejte ho na plátky a podávejte jako hlavní jídlo s bramborovým salátem, krémovým špenátem a jablečným křenem. Vývar sceďte přes jemný cedník, osolte podle chuti a podávejte s pokrájenou zeleninou a nasekanou pažitkou.
3
Morek z kostí vydlabejte lžičkou, namažte na topinky a dochuťte nadrobno nasekanou petrželkou a najemno nakrájenou červenou cibulí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Jalovec Kořenová zelenina Morková kost Pažitka Pepř celý Pórek Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové…
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Manželka Petra Svobody Lucia: Manžel mi první rok a půl vztahu lhal!

Manželka Petra Svobody Lucia: Manžel mi první rok a půl vztahu lhal!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Tacos s fazolemi
Tacos s fazolemi
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou
Tacos s krevetami a mangovou pikantní…
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Tagliatelle se smaženými artyčoky a…
  • Recepty.cz
  • Tafelspitz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact