• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Tafelspitz
Napište svůj komentář k receptu

Tafelspitz

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 175 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
Tafelspitz
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato rakouská klasika prý patřila k oblíbeným jídlům císaře Františka Josefa I. Z jednoho hrnce vzejdou tři chody - silný vývar z hovězího masa a morkové kosti plný kořenové zeleniny, samotné maso s bramborovým salátem, špenátem a křenem a na závěr topinky namazané morkem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg morková kost
    • 1
      ks cibule
    • 1,50
      kg hovězí maso
    • 10
      ks pepř celý
    • 5
      ks jalovec
    • 300
      g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
    • 0,50
      ks pórek
    • sůl dle chuti
    • pažitka k podávání

Postup přípravy receptu

1
Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na suché pánvi dohněda. Maso omyjte a očistěte od blan a tuku. Do hrnce nalijte asi 2 litry vody a vložte do ní maso, kosti, cibuli, pepř a jalovec. Vařte na mírném plameni a průběžně odstraňujte pěnu. Po 2 hodinách přidejte k masu očištěnou zeleninu a pórek a vařte ještě 30 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Hotové maso vyjměte z vývaru. Nakrájejte ho na plátky a podávejte jako hlavní jídlo s bramborovým salátem, krémovým špenátem a jablečným křenem. Vývar sceďte přes jemný cedník, osolte podle chuti a podávejte s pokrájenou zeleninou a nasekanou pažitkou.
3
Morek z kostí vydlabejte lžičkou, namažte na topinky a dochuťte nadrobno nasekanou petrželkou a najemno nakrájenou červenou cibulí.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso Jalovec Kořenová zelenina Morková kost Pažitka Pepř celý Pórek Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

77
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Tacos s fazolemi
Tacos s fazolemi
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou
Tacos s krevetami a mangovou pikantní…
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s melounem podle mé švagrové
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle s violkami
Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Tagliatelle se smaženými artyčoky a…
  • Recepty.cz
  • Tafelspitz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact