Do velkého hrnce dáme vařit vodu, vložíme maso, zmírníme plamen a necháme 5 min. Slijeme vodu a maso opláchneme studenou vodou. Vložíme znovu do hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a necháme 50 min vařit.
2
K masu vložíme na větší kousky nakrájené 2 mrkve, polovinu celeru, polovinu pórku, rozpůlené šalotky, bobkový list, tymián, libeček a osolíme. Na mírném ohni vaříme asi 1 hod. (chcete-li ušetřit čas můžete vařit i v tlakovém hrnci)
3
Mezitím si nastrouháme jablka, přimícháme křen a ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
4
Na kostičky nakrájíme mrkev, zbytek celeru, petržel a pórek. Vyndáme maso, vývar scedíme a spolu s nakrájenou zeleninou vaříme 15 min. Mezitím si maso nakrájíme na tenké plátky. Plátky zalijeme na talíři vývarem se zeleninou, posypeme petrželkou a podáváme s křenem.