Výborný osvěžující salát se zeleninou a bylinkami se skvěle hodí jako předkrm, příloha nebo samostatné lehké jídlo. Je krásně barevný a ten správný šmrnc mu dodává máta a citronová kůra.
Okurku zbavtw střední části se semínky a nakrájejte nadrobno, rajčata zbavte dužiny se semínky a také je nakrájejte nadrobno. Zeleninu dejte do mísy, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a jarní cibulky, na jemno nasekané bylinky, citrónovou kůru, kmín a sůl a vše dobře promíchejte. Přisypte hotový bulgur, zalijte olejem a dochuťte citrónovou šťávou, případně podle potřeby ještě solí.
3
Po promíchání nechte alespoň hodinu odležet v chladu, aby měl bulgur možnost natáhnout do sebe všechny chutě. Citron se spojí s ostatními ingrediencemi a jeho ostře kyselá chuť se trochu zjemní. Naopak máta s petrželkou se pěkně rozvoní. Před podáváním dozdobte listy salátu a měsíčky citrónu.