• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tabouleh
Napište svůj komentář k receptu

Tabouleh

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
5fotografií
Nahrát fotku
 

Výborný osvěžující salát se zeleninou a bylinkami se skvěle hodí jako předkrm, příloha nebo samostatné lehké jídlo. Je krásně barevný a ten správný šmrnc mu dodává máta a citronová kůra.

Suroviny

4 porce
    • 100
      g bulgur
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks červená cibule malá, nadrobno nasekaná
    • 6
      ks jarní cibulka nakrájená nadrobno
    • 1
      ks okurka salátová malá
    • 4
      ks rajče tvrdší
    • 1
      svazek petrželová nať
    • 1
      hrst máta lístky
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 0,50
      lžička sůl
    • 130
      ml extra panenský olivový olej
    • salátové listy na ozdobu
    • citronová kůra z 1 citrónu
    • 1
      ks citron nakrájený na měsíčky

Postup přípravy receptu

1
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Okurku zbavtw střední části se semínky a nakrájejte nadrobno, rajčata zbavte dužiny se semínky a také je nakrájejte nadrobno. Zeleninu dejte do mísy, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a jarní cibulky, na jemno nasekané bylinky, citrónovou kůru, kmín a sůl a vše dobře promíchejte. Přisypte hotový bulgur, zalijte olejem a dochuťte citrónovou šťávou, případně podle potřeby ještě solí.
3
Po promíchání nechte alespoň hodinu odležet v chladu, aby měl bulgur možnost natáhnout do sebe všechny chutě. Citron se spojí s ostatními ingrediencemi a jeho ostře kyselá chuť se trochu zjemní. Naopak máta s petrželkou se pěkně rozvoní. Před podáváním dozdobte listy salátu a měsíčky citrónu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu bez tuku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgurový salát s rudými perlami

Bulgurový salát s rudými perlami

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Bulgurový salát s tofu

Bulgurový salát s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Těstovinové Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Červená cibule Citron Citronová kůra Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Jarní cibulka Máta Mletý kmín Okurka salátová Petrželová nať Rajče Salátové listy Sůl

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

85
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
68
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
51
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
42
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
16
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Švýcarské fondue
Švýcarské fondue
T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Tabbouleh
Tabbouleh
Tacos
Tacos
Tacos s fazolemi
Tacos s fazolemi
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
  • Recepty.cz
  • Tabouleh
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact