palačinky
na 1 velké vejce 2 dl mléka, 0,5 dl sodovky
kompotované ovoce
mleté ořechy
Postup přípravy receptu
1
Při přípravě palačinek si 1-2 hodiny předem rozšlehám mléko, vejce, mouku a sůl. Před pečením přidám trochu sodovky a oleje. Hotové palačinky pomažu zavařeninou, do středu položím ovoce z kompotu a přes ně přehnu kraje. Ozdobím šlehačkou, posypu oříšky a pokapu rozehřátou polevou, kterou lze rozředit trochou mléka. Zavařenina by měla odpovídat ovoci z kompotu (jahodová s jahodami, meruňková... atd.)
2
Dnes jsem dělala višňovou s broskvemi a také to nebylo k zahození.
3
Proč táborské palačinky? Inspiraci jsem kdysi získala v jednom mléčném baru v Táboře. V jedné příjemné vinárničce v pražských Kolodějích dělají zase palačinku.
4
Rumcajs: dovnitř přijde zmrzlina a jahodový kompot, navrch šlehačka a vaječný koňak. Také stojí za hřích.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|2. 6. 2005 19:29
Když mě vždycky něco napadne, nebo právě něco uvařím - pak sednu k počítači a je to. Asi budete ty recepty muset brát pouze jako odpočinkovou nebo dobrodružnou četbu. Zdravím
Alena
|2. 6. 2005 09:41
Di di už někam já nevím co bych už dělala dřív dobrýho.... nebýt těchto receptů nevím co vařit teď nevím co dřív vařit a to už mám vybráno do konce týdne a pořád mi tam choděj takový dobroty......
Andrea Pastirčáková
|1. 6. 2005 20:13
Tenhle recept dělávám už léta, palačinky už ale nemažu zavařeninou, jen pokladu ovocem. Nejraději máme kompotované meruňky. Šlehačka, čokoláda nebo kakao, prostě mňamka.
Marta
|1. 6. 2005 18:52
Já někdy plním palačinky rozvařenými jablky,povrch ozdobím šlehačkou a čokoládovou polevou nebo strouhanou čokoládou. Taky výborné.