Oloupaná rajčata pokrájejte nadrobno. V hmoždíři či robotu rozmělněte česnek se solí a střídkou navlhčenou ve vodě. Přidejte žloutky z natvrdo uvařených vajec a utřete na hladký krém. Vmíchejte k němu ocet.
2
K rajčatům přidejte plátky ryby, pokrájenou papriku, jemně pokrájené bílky a krémovou zálivku. Osolte a podávejte posypané kousky šunky.
Salát chuťově standardní, bohužel rajčata pouštěla neuvěřitelné množství vody (obzvlášť, co se nasolila zálivkou), takže salát pořád plaval v tekutině, před každým servírováním se musel slévat, tak vůbec nevypadal tak hezky jako na obrázku :)
A docela mě zarazilo, že časopis F.O.O.D., od kterého by člověk čekal jistou úroveň, použije vazby jako "stroužek střídky z žemle" a opomene v receptu olivový olej, který má v ingrediencích. Hold recept šitý horkou jehlou...