<:-) <:)
Vynikající ... ;-)
změní se výsledek nějak moc, když vynechám alobal, vodu a plech s vodou a šoupnu to do trouby jen ve formě jako "normálně" ?:)
Posílám 1 za vynikající dort a za chvíli se chystám na jeho upečení. Už jsem ho pekla a je to veliká dobrota. Není to zas tak velká práce, přesně jak píše Jana, nejpracnější je obalit formu aby ta dobrota nikam neutekla.
Jéé tenhle dort dělá můj francouzskej švára a nikdy mi nechtěl prozradit recept...teď mu vypálím rybník :).... celá rodina ten dort miluje, tak teď ho budeme mít častěji než 4x do roka...
Nebojte paní Marie, vypadá to sice složitě, ale při práci zjistíte, že je to jednoduché a rychlé. Nejpracnější je obalit tu formu, pak už je to maličkost. :)
Marie, to vůbec není pracné! Mám několik vychytávek a souhlesím s paní Hožovou, tato bombička je někdy vhodná. :-) Já rozpustím čokoládu s máslem v mikrovlnce (rozmražování), do toho zašlehám žloutky a 1 vanilkový (+ 1 skořicový-nemusí být) cukr. Pak přidám kakao a sníh z bílků. Peču v dortové formě vyložené pečícím papírem, dno a pruh na boky. Nechám vychladnout tak, že vypnu troubu a nechám ji pootevřenou, on pak tolik nesplaskne (a když splaskne, neděsit se, moji čokoládoví závisláci to nikdy neřeší a mohou se po tom vždy umlátit). Pak dám do lednice. Je to dobré i se šlehačkou, nebo posypané mandlovými lupínky... A opravdu i malinký kousíček je vydatný. Když měl můj syn-čokoholik narozeniny, na menší plech jsem udělala piškot ze 3 vajec a na to pak položila jako druhou vrstvu tohle - úspěch! A nejnej je čokoláda na vaření z Lidlu.
Obdivuji všechny kuchařinky které si s tímto dortíkem dají práci.