• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Sytý čokoládový dort
Napište svůj komentář k receptu

Sytý čokoládový dort

autor: Antara
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sytý čokoládový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 225
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • 5
      ks vejce
    • 90
      g cukr + 1 lžíce cukru na vysypání formy
    • 2
      lžička vanilková tresť
    • čokoládové hoblinky + kakao na posypání

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečícím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a vysypeme cukrem. Zvenčí formu obalte dvojitou pevnou vrstvou alobalu, až po okraj dortové formy. Obalujte opravdu pečlivě, aby do formy nevnikla voda.
2
Čokoládu rozlámanou na malé kousky společně s máslem pokrájeným na kousky rozehřejte ve vodní lázni.
3
Mezitím ušlehejte vejce s cukrem, poté přidejte kakao a vanilkovou tresť. Poté přidávejte postupně čokoládovou směs, neustále šlehejte, dokud se vše nespojí. Těsto nalijte do formy, uhladťe tak, aby na povrchu nebyly vzduchové bubliny.
4
Formu dejte na plech s vyšším okrajem a nalijte na plech vařící vodu, tak aby sahala 2 cm pod okraj formy.
5
Pečte při 150 °C cca 50 minut, tak aby okraje korpusu byly ztuhlé a střed ještě měkký. Po upečení dort nechte vychladnout, posypte kakaem a ozodbte čokoládovými hoblinami.
6
Nutno uchovávat v chladu, v lednici může být, ale musí se pak tak cca 30-45 minut před podáváním nechat v teple, měkčí chutná lépe.
7
Tento recept je taková kalorická bombička, ale jednou za čas myslím neuškodí, určitě vám bude chutnat :) Poznamenávám, že tento recept není můj, ale z jedné kuchařky, která ovšem není příliš známá, takže doufám, že se někomu bude hodit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sytý salát Pipirrana

Sytý salát Pipirrana

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nata | 28. 7. 2011 10:21

    <:-) <:)

  • nata | 28. 7. 2011 10:20

    Vynikající ... ;-)

  • Yvyy | 19. 11. 2010 11:32

    změní se výsledek nějak moc, když vynechám alobal, vodu a plech s vodou a šoupnu to do trouby jen ve formě jako "normálně" ?:)

  • Lída Krutská | 23. 4. 2008 11:10

    Posílám 1 za vynikající dort a za chvíli se chystám na jeho upečení. Už jsem ho pekla a je to veliká dobrota. Není to zas tak velká práce, přesně jak píše Jana, nejpracnější je obalit formu aby ta dobrota nikam neutekla.

  • Niki | 1. 4. 2008 14:42

    Jéé tenhle dort dělá můj francouzskej švára a nikdy mi nechtěl prozradit recept...teď mu vypálím rybník :).... celá rodina ten dort miluje, tak teď ho budeme mít častěji než 4x do roka...

  • Jana Hožová | 25. 3. 2008 09:07

    Nebojte paní Marie, vypadá to sice složitě, ale při práci zjistíte, že je to jednoduché a rychlé. Nejpracnější je obalit tu formu, pak už je to maličkost. :)

  • Monika2 | 22. 3. 2008 22:06

    Marie, to vůbec není pracné! Mám několik vychytávek a souhlesím s paní Hožovou, tato bombička je někdy vhodná. :-) Já rozpustím čokoládu s máslem v mikrovlnce (rozmražování), do toho zašlehám žloutky a 1 vanilkový (+ 1 skořicový-nemusí být) cukr. Pak přidám kakao a sníh z bílků. Peču v dortové formě vyložené pečícím papírem, dno a pruh na boky. Nechám vychladnout tak, že vypnu troubu a nechám ji pootevřenou, on pak tolik nesplaskne (a když splaskne, neděsit se, moji čokoládoví závisláci to nikdy neřeší a mohou se po tom vždy umlátit). Pak dám do lednice. Je to dobré i se šlehačkou, nebo posypané mandlovými lupínky... A opravdu i malinký kousíček je vydatný. Když měl můj syn-čokoholik narozeniny, na menší plech jsem udělala piškot ze 3 vajec a na to pak položila jako druhou vrstvu tohle - úspěch! A nejnej je čokoláda na vaření z Lidlu.

  • Marie | 22. 3. 2008 17:34

    Obdivuji všechny kuchařinky které si s tímto dortíkem dají práci.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Čokoládové hoblinky Cukr Kakao Máslo Vanilková tresť Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

102
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
76
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
61
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
58
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

Rozdováděná Allwyn party ve Varech: Sexy akrobacie a slavní ve varu!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

  • Recepty.cz
  • Sytý čokoládový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact