• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový špenát s těstovinami

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový špenát s těstovinami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks tavený sýr
    • 100
      g sýr niva
    • 100
      g eidam sýr
    • 500
      g těstoviny např.vrtulky

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mouky a upražíme světlou jíšku. Potom zalejeme 3 dcl vody a dobře promícháme. Vhodíme kostku masoxu nebo bujónu, přidáme špenát, špetku pepře a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když špenát začne bublat, přidáme prolisovaný česnek, mléko, tavený sýr a vše necháme ve špenátu rozpustit. Nakonec vmícháme rozšlehané vajíčko a chvíli ještě společně povaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu, dáme na talíř, přelijeme špenátem a posypeme nastrouhaným Eidamem a Nivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Dušený špenát

Dušený špenát

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bobek | 27. 7. 2015 13:03

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián a nevadí mu MASOX? Dlouho jsem se tak nezasmál jak u tohoto blábolu. Vy musíte být povedená rodinka. :-D :-D :-D

  • ivadopi | 25. 11. 2010 18:13

    Celé rodině moooc chutnalo. Vřele doporučuji :D

  • Dagmar Dvořáčková | 3. 8. 2009 18:27

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián, podobný recept znám.Jen takto připravený špenát(trochu pikantnější- více česneku apod.) vmíchám do uvařených těstovin, dám do zapékací misky, pokladu plátky sýra a dám krátce zapéct. Chutná to celé rodině a vůbec nevadí, že tam není ani kousek masa....I my masožravci občas rádi sáhneme po bezmasém jídle a pochutnáme si na měm....

  • Pavla | 4. 11. 2007 18:58

    Výborné, opravdu si všichni pochutnali, pochválila mě i tchýně :o)

  • Anonym | 16. 12. 2006 19:16

    Pro Janu: vrstva těstovin, vrstva špenátu, vrstva sýra nebo i různých druhů sýrů, taveňák je taky skvělý, navrch zase těstoviny, před dopečením můžete ještě posypat trochou strouhaného sýra, nebo jen položit navrch plátky. Já ale ten špenát dělám asi hustší než vy, žádnou vodu do něj nepřidávám.

  • LF.Altman | 16. 12. 2006 18:20

    Paní Lenko, nic ve zlém, mám také moderní dceru,ale pokud Ti Vaši chlapy nic jiného neznají aasi Vás mají rádi což je důleřžité no tak jim to chutná.Ale tzkustě udělat správně pečené maso s česnekem a cibulí, voňavé a pikantním k tomu klasický špenát a např. chlupaté, bramborové či jiné knedlíky, no a potom jim dejte vybrat co chtějí,až uvidí na talíři obě jídla sami si vyberou, nejprve to zkuste a potom napište. Věřte,že Vás Ti chlapi budou milovat ještě více.

  • Lenka S | 16. 12. 2006 13:11

    Tak já mám doma chlapy tři a ani jeden se po masu nepídil, naopak chválili dobrou večeři.

  • LF.Altmann | 15. 12. 2006 21:11

    Kde je nějaké maso, špenát miluji,ale jako přílohu k masu pečenému, snad by mi stačil i opečený salám,ale tento recept, to je snad důvod k rozvodu, milé dámy jste kaskaderky, hlavně sem nepište,že to Vaši pánové také jedí.

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2006 10:28

    Nikdy mě neneapadlo tohle jídlo zapékat.Musím zkusitTakže Vy ten špenát střídavě navrstvíte se sýrem na těstoviny a dáte zapéct?Pochopila jsem to správně??..o))

  • Dáša | 12. 12. 2006 23:44

    Jo,taky bych to asi zapekla,ale musí to být dobré,vyzkouším.

  • Anonym | 12. 12. 2006 10:04

    Znám to taky bez jíšky a bez masoxu a nemíchám sýr se špenátem dohromady, ale vrstvím na sebe a zapékám. Sýr může být jakýkoliv a je to mňamka

  • Anonym | 11. 12. 2006 15:18

    Já bych radši jíšku nedělala, pokud máte problémy se zažíváním a nechala špenát rozmrazit s trouškou vody, a pak klasicky dodělat vajíčkem.

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 13:39

    Jano, mňam, špenát můžu kdykoli.

  • anonymka | 11. 12. 2006 10:47

    tak to určitě vyzkouším, vypadá to hrozně lákavě

  • Věra | 24. 5. 2006 13:39

    Výborný recept, dělala jsem včera s kopřivovým špenátem a s kolínkama, je to moc dobrý.

  • Anonym | 24. 5. 2006 10:18

    Zapéct vyzkouším,musí to být dost dobré.:o)

  • JITKA | 24. 5. 2006 09:22

    Tento recept dělávám,jen těstoviny se špenátem smíchám a posypané sýrem zapeču.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:50

    Výborný nápad s tím sýrem,vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Eidam sýr Masox Mléko Mouka Mražený špenát Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr Niva Tavený sýr Těstoviny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

21
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
18
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Havajská řepa
Havajská řepa

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact