• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový špenát s těstovinami

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový špenát s těstovinami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks tavený sýr
    • 100
      g sýr niva
    • 100
      g eidam sýr
    • 500
      g těstoviny např.vrtulky

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mouky a upražíme světlou jíšku. Potom zalejeme 3 dcl vody a dobře promícháme. Vhodíme kostku masoxu nebo bujónu, přidáme špenát, špetku pepře a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když špenát začne bublat, přidáme prolisovaný česnek, mléko, tavený sýr a vše necháme ve špenátu rozpustit. Nakonec vmícháme rozšlehané vajíčko a chvíli ještě společně povaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu, dáme na talíř, přelijeme špenátem a posypeme nastrouhaným Eidamem a Nivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Dušený špenát

Dušený špenát

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bobek | 27. 7. 2015 13:03

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián a nevadí mu MASOX? Dlouho jsem se tak nezasmál jak u tohoto blábolu. Vy musíte být povedená rodinka. :-D :-D :-D

  • ivadopi | 25. 11. 2010 18:13

    Celé rodině moooc chutnalo. Vřele doporučuji :D

  • Dagmar Dvořáčková | 3. 8. 2009 18:27

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián, podobný recept znám.Jen takto připravený špenát(trochu pikantnější- více česneku apod.) vmíchám do uvařených těstovin, dám do zapékací misky, pokladu plátky sýra a dám krátce zapéct. Chutná to celé rodině a vůbec nevadí, že tam není ani kousek masa....I my masožravci občas rádi sáhneme po bezmasém jídle a pochutnáme si na měm....

  • Pavla | 4. 11. 2007 18:58

    Výborné, opravdu si všichni pochutnali, pochválila mě i tchýně :o)

  • Anonym | 16. 12. 2006 19:16

    Pro Janu: vrstva těstovin, vrstva špenátu, vrstva sýra nebo i různých druhů sýrů, taveňák je taky skvělý, navrch zase těstoviny, před dopečením můžete ještě posypat trochou strouhaného sýra, nebo jen položit navrch plátky. Já ale ten špenát dělám asi hustší než vy, žádnou vodu do něj nepřidávám.

  • LF.Altman | 16. 12. 2006 18:20

    Paní Lenko, nic ve zlém, mám také moderní dceru,ale pokud Ti Vaši chlapy nic jiného neznají aasi Vás mají rádi což je důleřžité no tak jim to chutná.Ale tzkustě udělat správně pečené maso s česnekem a cibulí, voňavé a pikantním k tomu klasický špenát a např. chlupaté, bramborové či jiné knedlíky, no a potom jim dejte vybrat co chtějí,až uvidí na talíři obě jídla sami si vyberou, nejprve to zkuste a potom napište. Věřte,že Vás Ti chlapi budou milovat ještě více.

  • Lenka S | 16. 12. 2006 13:11

    Tak já mám doma chlapy tři a ani jeden se po masu nepídil, naopak chválili dobrou večeři.

  • LF.Altmann | 15. 12. 2006 21:11

    Kde je nějaké maso, špenát miluji,ale jako přílohu k masu pečenému, snad by mi stačil i opečený salám,ale tento recept, to je snad důvod k rozvodu, milé dámy jste kaskaderky, hlavně sem nepište,že to Vaši pánové také jedí.

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2006 10:28

    Nikdy mě neneapadlo tohle jídlo zapékat.Musím zkusitTakže Vy ten špenát střídavě navrstvíte se sýrem na těstoviny a dáte zapéct?Pochopila jsem to správně??..o))

  • Dáša | 12. 12. 2006 23:44

    Jo,taky bych to asi zapekla,ale musí to být dobré,vyzkouším.

  • Anonym | 12. 12. 2006 10:04

    Znám to taky bez jíšky a bez masoxu a nemíchám sýr se špenátem dohromady, ale vrstvím na sebe a zapékám. Sýr může být jakýkoliv a je to mňamka

  • Anonym | 11. 12. 2006 15:18

    Já bych radši jíšku nedělala, pokud máte problémy se zažíváním a nechala špenát rozmrazit s trouškou vody, a pak klasicky dodělat vajíčkem.

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 13:39

    Jano, mňam, špenát můžu kdykoli.

  • anonymka | 11. 12. 2006 10:47

    tak to určitě vyzkouším, vypadá to hrozně lákavě

  • Věra | 24. 5. 2006 13:39

    Výborný recept, dělala jsem včera s kopřivovým špenátem a s kolínkama, je to moc dobrý.

  • Anonym | 24. 5. 2006 10:18

    Zapéct vyzkouším,musí to být dost dobré.:o)

  • JITKA | 24. 5. 2006 09:22

    Tento recept dělávám,jen těstoviny se špenátem smíchám a posypané sýrem zapeču.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:50

    Výborný nápad s tím sýrem,vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Eidam sýr Masox Mléko Mouka Mražený špenát Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr Niva Tavený sýr Těstoviny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Lehký salát

Lehký salát

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
16
Steakový salát s balzamikem
Steakový salát s…
15
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová…
15
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
12
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact