Na omáčku namočíme veku do smetany (jen tolik smetany, aby ji veka vsákla) a s ostatními přísadami dobře rozmixujeme. Necháme vychladit.
2
Eidam a Hermelín nakrájíme na kostky. Nivu nastrouháme, dobře vymísíme a uděláme z ní koule. Koule a kostky Eidamu a Hermelínu napichujeme na jehly nebo špejle a celé šašliky obalíme v trojobalu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|14. 3. 2006 12:50
Ak by sa vám guličky trocha rozpadávali, tak ich pritlačte o špilku.
Jaroslava Oumarová
|14. 3. 2006 11:17
Terezko, díky, já jsem se bála, že koule ze samotné Nivy se rozpadnou, až je napíchnu na špejli. Tak já to zkusím:-)
Tereza Jarčušková
|14. 3. 2006 10:56
Jarka s ničím, keby ste rezali Nivu na kocky, drobí sa, preto by sa nedali napichovať. Ak ju nastrúhate alebo rozdrobíte, premieste to rukami, syr sa vám zlepí do hmoty, z ktorej tvarujete guličky.
Jaroslava Oumarová
|14. 3. 2006 10:43
Paní Terezo, prosím Vás, ta Niva je něčím spojená? Dobře ji vymísíme...s čím?