• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový páj s pórkem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový páj s pórkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks pórek
    • 4
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce zakysaná smetana
    • 500
      g sýr cottage
    • 150
      g eidam sýr nebo podbný typ
    • 200
      g špenát mladý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      hrst sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji orestujte opraný a najemno nakrájený póriek s rozdrceným česnekem. Orestovaný pórek nechte vychladnout. Pak do něj přidejte zakysanou smetanu, cottage, nastrouhaný eidam, opraný a nahrubo pokrájený mladý špenát, jedno celé vejce a jeden žloutek (bílkem pak potřete těsto). Dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. A hezky všechno promíchejte. Listové těsto rozdělte na dvě části a obě rozválejte. Jednou polovinou vyložte zapékací formu (nemusíte ji vůbec vymazávat). Na těsto rozetřete připravenou špenátovou směs a přikryjte druhou polovinou těsta. Přesahující okraje založte do formy, povrch potřete rozšlehaným bílkem, posypejte sezamem a lehce propíchejte vidličkou. Takhle připravený páj dejte do rozpálené trouby a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrový páj

Sýrový páj

Páj plněný pórkem

Páj plněný pórkem

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:46

    Tento páj se mi bohužel vůbec nepovedl. Když jsem restovala pórek s česnekem, tak než mi pórek změkl, česnek mi zhořkl. Doporučuji tedy přidávat česnek k pórku až v závěrečné fázi, nedávat je tam zároveň, jak je psáno. Pak jsem to ještě zkazila s muškátovým oříškem. Když jsem směs chutnala za syrova, zdálo se mi vše dobré, ale po upečení mi muškátový oříšek udělal strašně kyselou a nepříjemnou dochuť. Koláč jsem musela vyhodit, byl hořký od česneku a kyselý. Takže pozor na česnek a s muškátovým oříškem strašně opatrně. Nebudu hodnotit, protože to, že se mi to nedovedlo, není chyba autora.

  • Marcela Horáková | 7. 8. 2009 20:57

    Pórků se letos urodilo a tak jsem zkusila tento páj a výsledkem byla unešena. Velice dobré, jemné, nadýchané. Opravdu lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Eidam sýr Listové těsto Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Pórek Sezamová semínka Špenát Sůl Sýr Cottage Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

54
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
42
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
39
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact