g
tvrdý sýr
- uzený, Eidam, Gouda (druh dle chuti), cca
3
ks
vejce
2
ks
rohlík
starší, nastrouhané nebo rozmixované
1
dl
mléko
cca
dále dle chuti můžeme přidat:
tymián
dle chuti
česnek
cibule
osmažená dozlatova
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Prejt, jitrnice nebo jelita vyndáme ze střívka a rozmačkáme je v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi až nakonec. Nastrouhané rohlíky zalijeme mlékem a vmícháme do masové směsi. Přidáme nastrouhaný sýr, případně tymián, česnek... Vše dobře promícháme, nandáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy či pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. Lze podávat i zastudena s hořčicí a chlebem či jako chuťovku k pivu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Leoš Hofírek
|19. 11. 2016 11:54
Bylo to hodně dobré a hlavně skromné na čas a dokonce po mně nezbyla hromada nádobí :-D 8-)
Šárka
|30. 10. 2016 14:18
Zkusila jsem nákyp s bramborovou kaší včera k večeři a všem moc chutnal, takže ráda někdy zopakuji, protože je to zase něco jiného než pořád dokola prejt s bramborem a zelím.