Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku. Pořádně zamícháme, přidáme muškátový květ a sůl. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem a zasypeme strouhankou.
2
Přendáme sýrovou hmotu a dáme péct. Pečeme asi 35-40 minut při 200 °C v horkovzdušné troubě. Pečení v ostatních troubách se musí přizpůsobit.
Zpracovala jsem sýr zapomenutý v lednici o pár dní déle, než mu bylo milé. Ve společnosti dalších dvou druhů sýra a hrsti bylinek se to ztratilo a na nákypu jsme si pochutnali.
Janča
|7. 3. 2012 13:27
Trošku jsem si recept poupravila, a přidala navíc ještě nivu a trochu prášku do pečiva a bylo to výbornéé. Rychlý a jednoduchý oběd nebo večere, dávám za 1 :-)
Hanka
|20. 11. 2010 12:00
Dostala jsem víc jak kilo bezvadného tvrdého sýra a co s takovým množstvím ? Našla jsem i tento recept na sýrový nákyp - bezvadný bezmasý oběd. Podle paní Zdeňky jsem napřed ušlehala vajíčka a pak vše ostatní dle receptu (místo muškátu jsem dala grilovací koření). A výsledek ? Nákyp je výborný a sklidila jsem pochvalu. Takže jdu naservírovat na stůl než se sní přímo z mísy.
Lucia Drotárová
|10. 12. 2009 19:13
Jednoduché a dobré. Místo muškátového květu jsem dala pepř a petržel....
Irena Klasová
|31. 8. 2009 13:53
Děla jsem včera na večeři a mohu jen vřele doporučit. Zkusila jsem dle typu paní Zdenky místo muškátového oříšku dát pizza koření a fakt skvělé.
zdenka supolova
|19. 4. 2009 13:31
Lidičky,kdo máte rád sýry, neváhejte!Snad se autorka nebude zlobit: doporučuji nejdřív ušlehat samotná vajíčka a to do pěny a pak jen vmíchat ostatní.Pak je nákyp nadýchanější.A rozhodně ten horkovzduch je lepší.Zkusila jsem i kousíček uzeného a trochu ster. čer. kapie-mňamka.Ale i bez toho je nákyp výtečný.Jani H.velký dík:-)
zdenka supolova
|14. 4. 2009 21:37
Je to moc dobré a studené výborné.Příště ale nebudu péct horkovzduchem,povrch byl" krapet" vysušený,ale zvláčněl.Rozhodně doporučuji a dávám 1.Jo a místo mušk. oříšku jsem dala pizza koření a bylo to mňam.
Radka Cížková
|8. 4. 2009 13:14
Vypadá to zajímavě.Určitě to brzy udělám.Díky za nápad.
Anonym
|20. 3. 2007 21:54
Jak tak na to koukám, může to být skvělý. Jen bych do toho asi zamíchala třeba na kousky nakrájená rajčátka, nebo případně i jinou zeleninu, pro masožravce možná i kousek šunčičky ...
Lenka Kristová
|20. 3. 2007 21:13
Vypadá to skvěle, sýrová buchta...je chutná i za studena?
Irena Klasová
|20. 3. 2007 14:09
Sýry já miluji, vyzkouším na večeři, díky za tip:-))