Prosím o rychlou pomoc, chci vyzkoušet co nejdříve - jak velkou zapékací misku nebo pekáček bych měla použít? Děkuji.
Zpracovala jsem sýr zapomenutý v lednici o pár dní déle, než mu bylo milé. Ve společnosti dalších dvou druhů sýra a hrsti bylinek se to ztratilo a na nákypu jsme si pochutnali.
Trošku jsem si recept poupravila, a přidala navíc ještě nivu a trochu prášku do pečiva a bylo to výbornéé. Rychlý a jednoduchý oběd nebo večere, dávám za 1 :-)
Dostala jsem víc jak kilo bezvadného tvrdého sýra a co s takovým množstvím ? Našla jsem i tento recept na sýrový nákyp - bezvadný bezmasý oběd. Podle paní Zdeňky jsem napřed ušlehala vajíčka a pak vše ostatní dle receptu (místo muškátu jsem dala grilovací koření). A výsledek ? Nákyp je výborný a sklidila jsem pochvalu. Takže jdu naservírovat na stůl než se sní přímo z mísy.
Jednoduché a dobré. Místo muškátového květu jsem dala pepř a petržel....
Děla jsem včera na večeři a mohu jen vřele doporučit. Zkusila jsem dle typu paní Zdenky místo muškátového oříšku dát pizza koření a fakt skvělé.
Lidičky,kdo máte rád sýry, neváhejte!Snad se autorka nebude zlobit: doporučuji nejdřív ušlehat samotná vajíčka a to do pěny a pak jen vmíchat ostatní.Pak je nákyp nadýchanější.A rozhodně ten horkovzduch je lepší.Zkusila jsem i kousíček uzeného a trochu ster. čer. kapie-mňamka.Ale i bez toho je nákyp výtečný.Jani H.velký dík:-)
Je to moc dobré a studené výborné.Příště ale nebudu péct horkovzduchem,povrch byl" krapet" vysušený,ale zvláčněl.Rozhodně doporučuji a dávám 1.Jo a místo mušk. oříšku jsem dala pizza koření a bylo to mňam.
Vypadá to zajímavě.Určitě to brzy udělám.Díky za nápad.
Jak tak na to koukám, může to být skvělý. Jen bych do toho asi zamíchala třeba na kousky nakrájená rajčátka, nebo případně i jinou zeleninu, pro masožravce možná i kousek šunčičky ...
Vypadá to skvěle, sýrová buchta...je chutná i za studena?
Sýry já miluji, vyzkouším na večeři, díky za tip:-))