Utřeme máslo nebo rostlinný tuk se solí, zašleháme tvaroh, přidáme jemně sekanou cibuli a sladkou papriku. Necháme chvíli vychladnout. Z hmoty vytvarujeme na podlouhlé nebo kulaté míse tvar ježka. Místo očí a čumáčku dáme rozinky a do zad místo bodlin zapícháme tyčinky. Okolo ježka ma mísu nasypeme sekané zelené natě nebo jemně nakrájenou zelenou papriku. Jedná se o občerstvení pro slavnostní oslavy dětí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marketa
|7. 5. 2011 23:18
J a znam neco podobneho od tchyne,ona to dela takhle:Dava Tvaroh do hrnce prikryva to poklickou a dava na teple,ale tmave misto,po nejake dobe opravdu syr smrdi ,ze se neda v dome vydrzet.Potom dava na panev,okminuje,osoli a jak se tvaroh zacne natahovat tak tam jeste do toho vbije vejce a vmicha(vajec dava podle mnozstvi tvarohu nevim presne jake jsou pomery) no a pak uz jen na talir a s chlebem.Myslel jste neco takoveho?
Lucie Zellerova
|6. 3. 2010 13:25
Dobrý den paní Vencová, cokoli najdu na netu s vaším jménem vyzkouším a vždy nám to chutná. Tady hodnotím hlavně dobrý a na přípravu nenáročný nápad. Všechny děti na synově oslavě ježka obestoupily a po krátkém okouknutí slupli. Určitě zase udělám, třeba jen tak k večeři (jinak do nich tvarohovou pomazánku nedostanu ). Hodnotím 1 a děkuji
Simča Sládková
|8. 3. 2009 11:20
Omlouvám se, ale trochu nechápu, proč se ježek jmenuje sýrový, když je tvarohový. Ale jinak je to bezva nápad, udělala jsem na dětskou oslavu - každý talíř jsem vyložila listy salátu, na ten položila tvarohového ježečka a vedle něho mochomůrku z vajíčka a půlky rajčete. Vypadalo to moc pěkně, děti byly nadšené.
Kuchařka on-line
|4. 11. 2006 14:53
Nemáte na mysli tzv. Pivní sýr? http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNFNCNHPD&id_kategorie=JNLNISD5
Jan Mottl Mottl
|4. 11. 2006 14:43
žiji ve švédsku a zoufale scháním recepept na tak zvaný starý sýr, který jsme si samy nakládali doma z tvarohu do sklenice a po delší době to pěkně smrdělo, ale bylo to dobré, ale zapoměljak to babička dělala.zná to ještě někdo.
Emilia Šípová
|29. 7. 2006 19:31
Děti mají tohle jídlo rády, i když tvaroh moc nemusí a v tomto jim nevadí, fakt výborný nápad Díky! Místo másla dávám ramu nebo máslo pomazánkové.
Novotná
|8. 10. 2005 20:34
Krásně vypadá, dělala jsem vnoučatům a aní jim nedošlo, že jedí tvarohovou pomazánku, kterou normálně moc nemusí. Inspiroval mě váš obrázek, díky